Prim-planVești

Amendă de 90.000 de lei pentru cei care au făcut bradul din doze

Garda de Mediu a dispus eliminarea deșeurilor medicale

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au amendat cu 90.000 de lei organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor, care a autorizat construirea unui brad din 19.000 de recipiente de vaccin și pe operatorul autorizat pentru transportul deşeurilor medicale din acelaşi centru.

Citeste si

„Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei. De asemenea, construcţiile respective au fost desfiinţate şi ne-am asigurat că recipientele utilizate din care fuseseră realizate, considerate deşeuri medicale nepericuloase, au fost transportate la un operator specializat, pentru a fi eliminate, aşa cum prevede legea”, a declarat comisarul general al GNM, Marioara Gătej.

Reacțiile lui Arafat și Gheorghiță

Cu toate că amenzile au fost date în baza legii, secretarul de stat Raed Arafat a susținut că ar trebui contestate. Motivul: ”Riscul prin utilizarea acestor flacoane a fost unul minim. Faptul că aceste flacoane nu conţineau produse biologice, nu conţineau lucruri care să pună viaţa în pericol, să contamineze pe cineva, asta este deja un semn că nu era o problemă majoră. Omul ăsta a vrut să facă ceva inedit, să transmită un mesaj: ‘Uită-te la Crăciun, aceste flacoane au salvat vieţi’. Poate că a comis o anumită greşeală din punct de vedere al literei legii, poate că a comis o greşeală că a păstrat aceste flacoane, dar în acelaşi timp trebuie să înţelegem că intenţia a fost una foarte bună. La acest moment, amenda de 90.000 de lei este un mesaj de descurajare totală la orice iniţiativă”.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a susținut că riscul de contaminare cu acele doze de vaccin folosite la construirea bradului era zero. „Dacă nu s-au respectat prevederile legale în vigoare, cred că acest lucru a fost sesizat, a fost constatat şi s-au aplicat sancţiuni. Din punct de vedere al riscului biologic, acele flacoane de vaccin sunt deşeuri medicale, dar sunt deşeuri nepericuloase”.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button