Vești

Adio, maestre! Ivan Patzaichin a murit

Internat în spital, Ivan Patzaichin a murit în această dimineață.
Născut în localitatea Mila 23 (județul Tulcea), Patzaichin a fost unul dintre cei mai titrați canoisti din istorie, având în palmares 7 medalii la Jocurile Olimpice și 22 de medalii cucerite la Campionatele Mondiale.
Patru medalii de aur si trei de argint a cucerit la Olimpiade, în timp ce la Campionatele Mondiale a câstigat 8 medalii de aur, patru de argint și 10 de bronz.
Pe plan intern, Patzaichin, numit „Maestru emerit al sportului si de Antrenor emerit, a obținut 27 de titluri de campion al României. În plus, ca antrenor, Patzaichin a cucerit peste 100 de medalii cu loturile naționale.
Povestea unui titlu cu pagaia ruptă
În seriile de calificare la cursa de C1 1000m, după start, la primele lovituri, pagaia cu care vâslea Ivan s-a rupt. Regulamentul de concurs permitea oprirea cursei dacă se produceau nereguli în primii 25 de m. Însă, arbitrii nu au observat când Ivan a ridicat pagaia și a arătat că aceasta fusese ruptă. Din cauza valurilor, barca a depășit linia celor 25 de metri și Ivan s-a văzut nevoit să continue cursa cu restul pagăii, încercând să nu depășească linia culoarului. După 3 minute de la sosirea penultimului sportiv, Ivan s-a apropiat de sosire, în aplauzele publicului, care nu avea cum să vadă că el se folosea doar de un ciot din pagaie. După terminarea cursei a fost declarat descalificat prin abandon, contrar regulamentului care nu prevedea un barem de timp în care să se desfășoare proba. După contestații din partea oficialilor români, lui Ivan i s-a acordat dreptul de a participa la recalificări. Următoarele curse, recalificări, semifinale și finala, au fost câștigate de Ivan într-o manieră categorică.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button