PăreriPrim-plan

Această g(a)ură din covrigul democrației

Atacul la libertatea presei și a cetățeanului continuă sub mandatul unui președinte toxic

La singura conferință reală de la Cotroceni din mandatele lui Iohannis, președintele României a râs ca prostul clasei în timp ce avea de răspuns la întrebări grele despre actualitatea internă. Spre exemplu, când Anca Grădinaru de la Europa FM l-a chestionat despre România Educată, programul de candidat al lui Iohannis din 2009. Ei bine, el râdea și spunea că se naște greu, dar din următorul an școlar vom vedea mirificele legi ale educației, care sunt compuse sub bagheta ministrului ce apără plagiatorii de ani buni.

Citeste si

Jurnaliștii Cristian Andrei și Cristian Pantazi (foto) l-au pus la zid cu legile siguranței naționale și el tot se hlizea de ziceai că e un pitic cu o pană care-l gâdilă-n talpă de sub birou. Apăr independența justiției și libertatea presei, așa a grăit această gaură din covrigul democrației. Și i s-a demonstrat clar prin hotărâri ale instanței (cea privind plagiatul lui Ciucă) și propriile vorbe cum minte. Gazetarii s-au ridicat la nivelul așteptat de public și l-au julit pe președintele marionetă în timp ce-l mârâiau cu întrebări pertinente.

Vestea proastă e că această gaură are dinți și mușcă atunci când îi vin legi absurde la promulgat. Cele dictatoriale ale siguranței naționale au fost concepute cu ajutorul specialiștilor de la Cotroceni. Cea privind instigarea la ură către un grup politic a primit binecuvântarea prea-înalt-râzătorului. Și ea afectează libertatea de exprimare a tuturor, nu doar a presei, ci a cetățeanului care observă cum coaliția toxică pentru țară ne îngroapă într-un morman legislativ în favoarea infractorilor și a dictaturii. Iohannis ne va lăsa moștenire un popor în genunchi și o țară antamată valutiștilor europeni.

PS Dacă doriți să vedeți extrasul celor mai importante răspunsuri, găsiți detalii aici. În continuare este clipul în care președintele s-a trezit cu halatul ciuruit, dar a ieșit zâmbitor de la tratamentul democrației de parcă a primit o injecție cu marmeladă.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button