Comunicate de presăVești

Târgu Mureș: câte mii de tone de deșeuri au fost adunate în campanie

Într-un comunicat de presă, Primăria Municipiului Târgu Mureș informează că au fost adunate 3000 de tone de deșeuri.

Citeste si

Detalii în mesajul municipalității:

”Municipiul Târgu Mureș a încheiat campania curățeniei de primăvară

Municipiul Târgu Mureș a încheiat campania curățeniei de primăvară, care s-a desfășurat în perioada 28.03-10.05 2022, pe 436 de străzi din oraș. 7 mașini și 3 încărcătoare au fost angrenate în această campanie, în cadrul căreia au fost adunate 3.000 de tone de deșeuri.

Timp de aproape o lună jumătate, echipele Administrației Domeniului Public împreună cu cele ale firmei de salubritate au colectat deșeurile scoase de locuitori în fața imobilelor. Deșeuri vegetale, obiecte de uz casnic, chiar și deșeuri periculoase, toate, au fost ridicate după ce, în prealabil, au fost depozitate cu o zi înainte de data stabilită, de pe străzile programate în calendarul curățeniei de primăvară.

Conform operatorului de salubritate,  a fost adunată o cantitate de 3 mii de tone de deșeuri, din care:

·         biodegradabile: 1.060 tone

·         voluminoase: 83 de tone

·         clandestine/amestec: 1.719 tone

·         deșeuri periculoase: 22 de tone

Și de data aceasta, regulile au fost clare! Străzile au fost programate pe zile, iar deșeurile trebuiau sortate și depozitate cu o zi înainte de data stabilită pentru colectare. În această campanie nu au fost colectate deșeuri provenite din construcții, demolări și amenajări interioare, precum și deșeuri electrice și electrocasnice.

După colectarea deșeurilor, străzile au fost măturate și spălate.

Campania de curățenie a fost anunțată din timp și promovată în mass-media locală, dar și pe rețelele de socializare. A existat și o linie telefonică la care locuitorii au apelat pentru informații suplimentare.

 Municipiul Târgu Mureș a respectat graficul stabilit pentru curățenie. Pentru data viitoare, rugăm locuitorii să respecte modul de depozitare a deșeurilor și momentul în care acestea trebuie scoase în stradă.  De data aceasta, au fost ridicate o parte din deșeurile scoase cu întârziere, iar în zilele următoare vor fi colectate cele care au mai rămas.

 Vă reamintim că, în luna mai, derulăm campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button