18.8 C
Târgu Mureş

Ziua națională Brâncuși nu există la Târgu Mureș

De citit

From Ukraine with love

Ranchiuna homosexualilor

Mai multe

Din 2016 pe 19 februarie are loc Ziua Națională Constantin Brâncuși, iar în mai multe orașe din țară și în capitală au loc evenimente care să marcheze nașterea artistului. Azi se împlinesc 145 de ani. Ceasul Cetății a fost curios dacă la Târgu Mureș se întâmplă ceva legat de omagierea maestrului. Primăria nu are niciun eveniment, la fel nici Centrul de Cultură din cadrul Consiliului Județean Mureș.

Și-a amintit de el Mihai Șora, care a depășit bine un secol de viață. Și a scris.

Când am ajuns la Paris și l-am întâlnit pe Brâncuși, n-o mai avea pe Polaire, cățelușa albă care apare aici și în alte fotografii. Dar toată viața a iubit animalele, câinii i-au fost mereu prieteni de nădejde, pe care nu-i ținea niciodată legați sau departe de el.
Însă altceva aș vrea să amintesc acum: Brâncuși obișnuia să trimită cărți poștale, câte un gând înscris pe o hârtie ori asemenea fotografii… Iar apropiații îl știau de șugubăț… Băgați de seamă, prin urmare: nu doar a dat, în partea de jos, notița explicativă – „Cățaua și cu mine“ –, dar a și înscris cele două săgeți către personaje, în caz că destinatarul ar face vreo confuzie.
Mi-e dor de el.

Dacă doriți să vedeți unde nu a fost scoasă din calendar această zi națională, puteți lectura despre eveniment aici, cu precizarea că nu e o listă exhaustivă.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

From Ukraine with love

Ranchiuna homosexualilor

TIFF: film la Teatrul de vară

Top articole

From Ukraine with love

Ranchiuna homosexualilor