Vești

Universitatea Cultural Științifică din Târgu Mureș a fost desființată

Astăzi, consilierii locali din Târgu Mureș au decis desființarea Universității Cultural-științifice, motivul principal fiind eficiența funcționării acesteia, pe fondul unei “crize bugetare fără precedent”.

Citeste si

În ultimii 5 ani, bugetul alocat UCS s-a dublat. Mai exact, de la 330.000 de lei în 2016 a ajuns la 668.000 de lei în 2020, deși activitatea didactică s-a restrâns, numărul cursanților s-a redus semnificativ, iar veniturile proprii ale Universității Cultural Științifice au fost insignifiante.

Ce se întâmplă cu bunurile universității?

Potrivit deciziei din ședința ordinară, bunurile Universității vor fi redirecționate către unitățile de învățământ cu un profil similar cu cel al specialităților, venind în ajutorul liceelor de profil tehnologic în funcție de nevoile și necesitățile acestora. Un inventar efectuat la sfârșitul anului trecut a stabilit că la sediul instituției se găsesc mijloace fixe în valoare de 390.796,92 lei și obiecte de inventar în folosință în valoare de 245.962,21 lei, aflate în stare normală de utilizare  și funcționare.

Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș de joi se întemeiază pe prevederile art. 250 din Codul civil, potrivit căruia ”(1) Persoanele juridice înființate de către autoritățile publice centrale sau locale, nesupuse dizolvării, pot fi desființate prin hotărârea organului care le-a înființat”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button