Prim-planVești

Unde-i sloganul Poliției care nu vine la un furt anunțat la 112

Reacția IPJ la scurt timp: dosar penal pentru furt și cercetarea disciplinară a echipajului

Update: În urma articolului, IPJ Mureș a reacționat în circa o oră. Pe scurt: se va întocmi dosar penal pentru furt, iar polițiștii care nu au ajuns vor fi cercetați disciplinar. La final, găsiți informația integrală.

Citeste si

Siguranță și Încredere este sloganul Poliției Române, dar nu mereu te poți bizui că oamenii angajați să te protejeze apar când anunți o infracțiune. Ieri, la prânz, pe malul Mureșului din zona orașului Ungheni, din județul Mureș, o dacie a fost dezmembrată în timp ce așteptam echipajul de poliție să intervină.

Autoturismul se afla abandonat pe malul Mureșului de circa o săptămână. Inițial era întreg, dar ieri nu mai avea portbagajul. Presupunerea este că a fost furat și lăsat acolo, iar localnicii mai trec uneori să completeze piesele lipsă. Ieri, la un moment dat, un biciclist s-a oprit pentru a vedea ce să recupereze din mașină, apoi a plecat, dar a venit o Dacia Logan cu cinci bărbați, care au început temeinic să dezmembreze autoturismul. După 20 de minute de la începerea operațiunii, am sunat inițial la Poliția Ungheni, unde nu a răspuns nimeni, iar la 112 ni s-a comunicat că există echipaje, dar sunt pe traseu și vor veni imediat.

Imediat a însemnat 47 de minute, până au plecat cei care au luat piese din mașina abandonată. Peste o oră și un sfert un alt autoturism a ajuns lângă epava daciei și a cercetat dacă mai e ceva de furat. Șoferul a plecat dezamăgit. Poliția nu a apărut nici atunci, moment în care am părăsit locul aflat peste râu de zona infracțiunii.

Notă. Astăzi, vom solicita Inspectoratului Județean de Poliție Mureș un punct de vedere privind ”viteza de reacție” a polițiștilor din Ungheni, apoi vom reveni.

Reacția IPJ Mureș

Cu privire la articolul apărut în spațiul public, intitulat „Unde-i sloganul poliției care nu vine la un furt anunțat 112, vă comunicăm următoarele:

La data de 8 mai a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ungheni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe râul Mureș, din apropierea localității Ungheni, se află un autoturism suspect.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul în cauză a fost plasat de proprietarul acestuia, pentru a servi ca adăpost persoanelor care îl ajutau la îngrijirea animalelor pe câmp.

Atât anterior datei apariției articolului mai sus menționat, cât și ulterior acestei date, polițiștii i-au solicitat proprietarului să își îndepărteze autovehiculul de pe acel spațiu, angajându-se verbal că se va conforma solicitării.

Având în vedere datele existente conform cărora ar fi fost sustrase piese din mașină, polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt, fiind, totodată, dispusă efectuarea de verificări, pentru clarificarea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Back to top button