Vești

Un nou vaccin anti-Covid: Valneva (VLA2001)

Potrivit rezultatelor testelor clinice publicate astăzi, vaccinul contra Covid-19 al Valneva provoacă un răspuns imun puternic cu mult mai puține efecte secundare decât cel Oxford/AstraZeneca. Este impresionant și încurajator, a spus profesorul Adam Finn, lider al echipei de testare clinică, care laudă vaccinul ce folosește tehnologia virusului întreg, inactivat.

Supranumit VAL2001, vaccinul a provocat și un răspuns al celulelor T, o parte importantă a sistemului imunitar uman. Participanții la testele clinice (4600 în faza a treia) au suferit în număr mult mai mic efecte secundare, nefiind consemnat niciun caz advers grav. ”Continuăm să credem că vom fi capabili să aducem o contribuție importantă la lupta globală contra pandemiei de Covid-19”, a spus directorul executiv al companiei, Thomas Linegbach.

Nu se știe cu exactitate când va fi pe piață, pentru că negocierile cu UE continuă, dar nu și cu Anglia, unde guvernul a acuzat nerespectarea contractului pentru 100 de milioane de doze și a renunțat la el.

Notă: Valneva este o companie europeană de biotehnologie care a făcut un vaccin cu virus inactivat. Aceasta este o tehnologie tradițională de producere a vaccinurilor, utilizată timp de 60-70 ani, cu metode consacrate și un nivel înalt de siguranță. Majoritatea vaccinurilor antigripale și multe vaccinuri pentru copii utilizează această tehnologie. În prezent, acesta este singurul vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19 aflat în stadiul de studii clinice intervenționale în Europa.

Comisia europeană, cu sprijinul statelor membre, a luat decizia de a sprijini acest vaccin pe baza unei evaluări științifice temeinice, a tehnologiei utilizate, a experienței companiei în crearea de vaccinuri și a capacității sale de producție pentru a aproviziona toate statele membre ale UE.

Foto: Financial Times

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button