DezvăluiriVești

Tertip prin care-ți mărești pensia cu 50%: te dai fost ziarist

Prin intermediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, persoane cu legături vagi cu presa, dar cu conexiuni în politică și instituțiile statului, primesc pensii suplimentate cu 50%. Fanatik a arătat cum statul este fraudat de foști politicieni, polițiști și militari, unii chiar condamnați penal. Posibilitatea a apărut când UZPR a fost trecută la categoria utilitate publică în 2016. Din 2006, statul acorda o indemnizație de 50% din pensie artiștilor membri în uniunile de creație, ca o modalitate de rotunjire a câştigurilor artiștilor care adesea aveau la bătrânețe venituri de mizerie.

O listă scurtă a impostorilor care s-au lipit de uniune pentru pensie mărită

Pavel Abraham, fost șef al Poliției Române în perioada martie-septembrie 1997, devenit avocat după pensionare.

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj și deputat PNL în legislatura 2008-2012. Unul dintre cei mai influenți oameni din județul Gorj timp de ani în șir, Morega a schimbat partidele fără niciun fel de ezitare atunci când i-a convenit, trecând prin PSD, Alianța pentru România, PRM, PNL. În anul 2011 a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție, în care a fost acuzat că a obținut bani pentru PNL prin mijloace ilegale.

Colonelul Mircea Dogaru, șeful Sindicatului cadrelor militare în rezervă.

Florentin Scalețchi, de meserie comandant de navă, apoi condamnat pentru trafic de influență.

Cum justifică președintele UZPR și cine mai face parte din lista bheneficiarilor sunt detalii de lecturat în ancheta exclusivă a publicației Fanatik.

Foto: Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button