Vești

Târgu Mureș este la un pas de noi restricții

Față de ziua precedentă, în județul Mureș, au fost înregistrate 203 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-Cov-2. Clasificarea localităților din județ în funcție de rata de incidență a suferit schimbări.

Citeste si

Rata de incidență a municipiului Târgu Mureș este de 3.95 la mia de locuitori. Acesta se află în scenariul roșu alături de alte 20 de localități din județ. Opt dintre acestea depășesc pragul de 4/1000 de locuitori.

Localități cu rata de incidență mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică de 7,5/1.000:  Solovăstru, Lunca, Bogata, Glodeni, Cozma, Orașul Ungheni și Municipiul Reghin.

Localități cu rata de incidență mai mare de 7,5/1.000 locuitori: Nadeș.

Conform DSP Mureș, până astăzi, 7 aprilie, în județul Mureș au fost confirmate 21.283 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

392 de persoane infectate și 62 persoane cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19 sunt internate în spitale din județ.

Până la această dată, 18.997 de persoane s-au vindecat în județul Mureș, 1.778 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 706 de persoane au fost externate la cerere.

628 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș până la momentul actual.

Ce presupun restricțile de peste 4 la mie

Unde rata de incidenţă este de peste 4 la mie se impun restricţii de circulaţie începând cu ora 20.00 până la ora 5.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Centrele comerciale din localitățile cu rata de incidență între 4 și 7.5 la mie vor fi închise de vineri până duminică, începând cu ora 18. Acolo unde rata de incidență depășește 7.5 la mia de locuitori centrele comerciale vor fi închise începând cu ora 18 toată săptămâna.

Lockdown-ul de noapte va intra în vigoare începând cu ora 20 pe tot parcursul săptămânii în cazul localităților cu rata de incidență mai mare de 7,5 la mie.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button