DezvăluiriPrim-plan

Surse: CA a demis scriptic managerul Spitalului de Urgență. Update: Confirmare…

După doi ani pe funcție, managerul Spitalului Județean de Urgență Mureș a fost demis în urma unei ședințe a Consiliului de Administrație, care a avut loc acum circa două săptămâni, conform surselor Ceasul Cetății. Motivele destituirii Marianei Cernat sunt și ele ascunse ca această știre unică în istoria SCJU Mureș, care a rămas fără manager de 14 zile, dar nimeni nu comentează în spațiul public.

Citeste si

Purtătorul de cuvânt al unității nu are vreme să răspundă la telefon, iar majoritatea doctorilor importanți din spital nici ei nu știu de acest eveniment. Vom reveni când vom avea detalii suplimentare. O confirmare sau o infirmare a știrii pe surse.

Update: fosta șefă CA confirmă

Purtătorul de cuvânt al SCJU, Mariana Negoiță, ne-a declarat că Mariana Cernat este în continuare manager al spitalului, dar că urmează să verifice dacă onor CA a luat o decizie în acest sens.

Fostul președinte al Consiliului de Administrație și acum doar reprezentant al Ministerului Sănătății, Klara Brînzanciuc, ne-a confirmat și dânsa ca managerul Cernat este pe funcție încă. ”Este reală informația că am propus înlocuirea managerului într-o ședință a CA, decizie luată cu majoritatea voturilor. Motivele: a existat un raport al corpului de control care prevedea măsuri clare de remediere a unor probleme rezolvabile. Doamna Cernat a avut două luni să pună în aplicare măsurile, dar nu a făcut-o. Din această cauză am solicitat schimbarea dânsei. Așteptăm însă decizia Ministerului Sănătății, singurul care o poate demite”, ne-a declarat în exclusivitate doamna Brînzaniuc (foto: ziaruldemures).

Context politic: PSD vrea funcția înapoi

Mariana Cernat a ajuns pe funcție susținută de USR și PNL, chiar dacă a existat și un concurs (formal, zice lumea medicală). În acele timpuri, Vlad Voiculescu era ministrul Sănătății, iar foștii manageri au fost susținuți de PSD, inclusiv Claudiu Puiac, cel înlocuit. Anul trecut, în primăvară, blîndul deputatul Corneliu Florin Buicu (PSD) a atacat-o pe Cernat (cum se vede în captură). Acum, PSD își dorește funcția de manager înapoi, iar un fost manager va reveni pe funcție cu susținerea partidului, susțin sursele noastre.

Reamintim că Mariana Cernat a ajuns în funcția de manager fiind singura candidată pe post, așa cum Ceasul Cetății a scris în exclusivitate în iunie 2021. Ea era o fostă subalternă a șefei CA la momentul concursului, Klara Brânzaniuc, cu care acum nu se mai înțelege profesional.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button