back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planSurpriză: deputatul Buicu și atacul la conducerea SCJU

Surpriză: deputatul Buicu și atacul la conducerea SCJU

Data:

Într-o postare de acum nici o oră, deputatul PSD Corneliu Florin Buicu atacă la baionetă conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureș, mai exact pe managerul Mariana Cernat.

Ce îi reproșează parlamentarul

În afară de faptul că este parlamentar din 2012 și până în prezent, Buicu este profesor universitar și a ocupat mai multe funcții de conducere în UMFTS și spitale. Așadar nu este doar un atac politic, ci și unul profesional.

”Se împlinește 1 an de când USR prin dl Vlad Voiculescu a numit conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgenta (SCJU) din TgMures.

Am fost sesizat legat de faptul ca nu voi gasi la o cautare pe google nici un CV al managerului SCJU. Am căutat, și, într-adevăr, nu am găsit. Dacă gasiti Dvs poate îmi trimiteti și mie. Teoretic, CV ar fi fost obligatoriu de identificat pe site-ul spitalului, alături de Proiectul de management care trebuia publicat, dar, lipsește. Oare lipsa sa fie determinata de neîndeplinirea criteriilor pentru a fi manager?
Puteți verifica pe www.spitalmures.ro
De asemenea, tot pe site-ul spitalului trebuia sa găsesc, așa cum ar trebui sa găsească oricine, Raportul de activitate pentru anul 2021. Nu va chinuiți, nu o sa îl gasiti, numai dacă, după aceasta postare, va fi urcat.
In ultimul an ma așteptam sa văd cum proiecte începute și lăsate la cheie de fosta conducere sunt finalizate. Și aici ma refer la Spitalizarea de zi, la Vestiarele pentru personalul medical”.
Din culise: cum a ajuns manager un contabil la morga
Mariana Cernat a fost numită interimar de ministrul Vlad Voiculescu, fiind susținută de PSD și PNL, dar împinsă în față de USR. Calitatea de contabil la morga nu o facea compatibilă cu funcția de manager al unui spital de urgență, mai ales în momentul în care România era în plină pandemie între valuri de Covid-19. Politica a bătut competența, iar contabila cu relații de subordonare cândva față de președintele CA al SCJU Târgu Mureș, Klara Brânzaniuc, a fost împinsă să candideze. Și a făcut-o singură, fără niciun contracandidat naiv să creadă că are șanse, iar 9.53 a fost nota cu care a obținut funcția plină.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...