Prim-planVești

Surpriză: deputatul Buicu și atacul la conducerea SCJU

Într-o postare de acum nici o oră, deputatul PSD Corneliu Florin Buicu atacă la baionetă conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureș, mai exact pe managerul Mariana Cernat.

Citeste si

Ce îi reproșează parlamentarul

În afară de faptul că este parlamentar din 2012 și până în prezent, Buicu este profesor universitar și a ocupat mai multe funcții de conducere în UMFTS și spitale. Așadar nu este doar un atac politic, ci și unul profesional.

”Se împlinește 1 an de când USR prin dl Vlad Voiculescu a numit conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgenta (SCJU) din TgMures.

Am fost sesizat legat de faptul ca nu voi gasi la o cautare pe google nici un CV al managerului SCJU. Am căutat, și, într-adevăr, nu am găsit. Dacă gasiti Dvs poate îmi trimiteti și mie. Teoretic, CV ar fi fost obligatoriu de identificat pe site-ul spitalului, alături de Proiectul de management care trebuia publicat, dar, lipsește. Oare lipsa sa fie determinata de neîndeplinirea criteriilor pentru a fi manager?
Puteți verifica pe www.spitalmures.ro
De asemenea, tot pe site-ul spitalului trebuia sa găsesc, așa cum ar trebui sa găsească oricine, Raportul de activitate pentru anul 2021. Nu va chinuiți, nu o sa îl gasiti, numai dacă, după aceasta postare, va fi urcat.
In ultimul an ma așteptam sa văd cum proiecte începute și lăsate la cheie de fosta conducere sunt finalizate. Și aici ma refer la Spitalizarea de zi, la Vestiarele pentru personalul medical”.
Din culise: cum a ajuns manager un contabil la morga
Mariana Cernat a fost numită interimar de ministrul Vlad Voiculescu, fiind susținută de PSD și PNL, dar împinsă în față de USR. Calitatea de contabil la morga nu o facea compatibilă cu funcția de manager al unui spital de urgență, mai ales în momentul în care România era în plină pandemie între valuri de Covid-19. Politica a bătut competența, iar contabila cu relații de subordonare cândva față de președintele CA al SCJU Târgu Mureș, Klara Brânzaniuc, a fost împinsă să candideze. Și a făcut-o singură, fără niciun contracandidat naiv să creadă că are șanse, iar 9.53 a fost nota cu care a obținut funcția plină.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

  1. Asta e doctorul care nu era deranjat de blocarea unor clinici in folosul privatului si nici de distrus blocuri operator si sectii de arsi daca e vorba de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button