back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
AncheteSpitalul Universitar George Palade va fi gata la Sfântu Așteaptă (I)

Spitalul Universitar George Palade va fi gata la Sfântu Așteaptă (I)

Data:

Pe ultima sută ca premier, Ludovic Orban a semnat vioi proiectul UMFST Târgu Mureș de transformare a căminului studențesc în Spitalul Universitar George Palade. Se întâmpla în toamna anului trecut, iar în spatele unor cuvinte frumoase despre viitorul proiect se ascunde un altul, care a fost ratat. Este vorba de celebrul cămin studențesc din comuna Livezeni, unde ar fi trebuit să fie gata 432 de locuri, iar prima autorizație de construcție datează din 2009. Proiectul a fost obținut de firma Izorep, companie apropiată de UDMR, potrivit surselor noastre, care a încasat o parte din bani, dar a finalizat lucrarea pe jumătate. Se întâmpla în 2014-2015.

Fără PUZ și drum de acces

Constructorul a fost Izorep, dar proiectantul firma Proexcon Impex SRL, care a avut ideea de a economisi 400.000 de lei. Și inițiativa l-a costat pe ing. Petre Pintea întreruperea contractului în care Guvernul României a băgat 7,8 milioane de lei, fără TVA. Acum, pe câmpul de la Livezeni au rămas abandonate construcțiile, care, în mod legal, nu pot fi trecute în cartea funciară, din lipsa procesului verbal de recepție. Una imposibilă fără proiectant. Rectorul Leonard Azamfirei a considerat că poate transforma complexul studențesc nefinalizat într-un spital și a solicitat aprobare de la guvern. A primit-o, dar nu are PUZ și nici drum de acces, apoi construcțiile vor avea nevoie de alte proiecte, pentru a se mula pe ideea de spital. Plus înscrierea dificilă în cartea funciară. La solicitarea noastră privind un plan de finalizarea a spitalului, rectorul UMFST ne-a comunicat că sunt așteptate toate aprobările, abia apoi vor fi demarate lucrările. Nu e nicio urgență, ne-a asigurat șeful universității.

Vom detalia în episodul următor întreaga poveste în care statul a fost păgubit, dar nu sunt căutați făptașii.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...