Vești

Specialiști israelieni: Timpul va răspunde dacă trebuie să ne vaccinăm toată viața

Omenirea a ajuns la a treia doză de vaccin, dar există locuri pentru opt sau toată viața. La o serie de întrebări au încercat să răspundă specialiștii în medicină din Israel, iar informația a apărut în Jerusalem Post. Nedumeririle au venit comparativ cu alte vaccinuri care țin toată viața sau măcar 10 ani.

Citeste si

Unii s-au întrebat de ce este nevoie de a treia doză. ”Există motive pentru care oamenii s-ar putea să aibă nevoie de o doză booster contra Covid-19 în fiecare an, dar există și motive pentru care doza a treia s-ar putea să fie – de fapt – ultima.
Primul motiv pentru care am putea avea nevoie de a patra (a cincea sau a șasea) doză este declinul numărului de anticorpi și al răspunsului imun, a explicat medicul Oren Kobiler de la Facultatea de Medicină a Universității Sackler din Tel Aviv.

”Coronavirusul este un virus RNA, ceea ce înseamnă că se schimbă. Totuși, rata sa de mutație este de trei-patru ori mai mică decât cea a virusului gripei, ceea ce este o veste bună pentru cei care dezvoltă vaccinuri, a precizat profesorul Meital Gal Tanamy, șeful laboratorului de virusologie moleculară de la Facultatea de Medicină a Universității Barllan.

În final, întrebat dacă va trebui să ne vaccinăm toată viața, profesorul Kobler a afirmat că doar timpul va putea da un răspuns.

Foto: Marc Israel Sellen/THE JERUSALEM POST

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button