back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planȘpaga inspectorului general: 3000 de euro și câteva melodii populare

Șpaga inspectorului general: 3000 de euro și câteva melodii populare

Data:

În urmă cu două zile, relaxat și credibil, șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Sabin Pășcan, ne declara într-un interviu că a obosit pe funcție, că sănătatea i-a fost afectată și vrea să revină la catedră, negând orice legătură cu ancheta DNA. Astăzi, procurorii l-au contrazis într-un comunicat de presă, în care este acuzat de găinării. Lăsăm informația oficială să curgă, sperând să-l mai prindem la telefon pe șeful învățământului din Mureș și să ne mai spună o dată povestea de la început.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Păşcan Sabin Gavril, la data faptelor Inspector General Şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, luare de mită (două fapte). În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În perioada organizării examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2023, suspectul Păşcan Sabin Gavril, în calitatea menţionată mai sus, ar fi determinat persoanele implicate în supravegherea desfăşurării probei de matematică să ajute o persoană să promoveze acest examen.

Suspectului Păşcan Sabin Gavril i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Anterior, persoana care a remis suspectului, cu titlu de mită, suma de 3.000 euro a încheiat cu procurorii anticorupţie, în data de 28 iulie 2023, un acord de recunoaştere a vinovăţiei, acesta fiind de acord cu încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate respectiv 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare cu suspendare.

În data de 14 martie 2023, suspectul Păşcan Sabin Gavril, după ce ar fi aprobat transferul unui şcolar de la o unitate de învăţământ la alta, ar fi pretins părinţilor acestuia (solişti de muzică populară) susţinerea unui moment artistic, cu titlu gratuit, la un eveniment organizat de către suspect cu ocazia sărbătorilor pascale, lucru acceptat de către aceştia. Ulterior, momentul artistic respectiv ar fi fost susţinut, tot cu titlu gratuit, de către o colegă a celor doi soţi”, a precizat Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, la solicitarea presei.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...