Vești

Soós: noul bazin olimpic va fi în administrarea municipalității

În timpul întâlnirii cu ministrul Tineretului și Sportului, Novák Eduárd, primarul Soós Zoltán a discutat despre oportunitățile de dezvoltare ale infrastructurii sportive și organizarea lecțiilor de înot la nivelul municipiului. “Noul bazin olimpic va ajunge în administrarea Municipiului Târgu Mureș. Astăzi, l-am avut oaspete la Târgu Mureș pe dl. Eduárd Novák, ministru al Tineretului și Sportului, alături de care am vizitat mai multe locații importante, care ar putea constitui baza pentru dezvoltarea unui centru sportiv de nivel european în orașul nostru. Noul bazin, situat la fostul ștrand 1 Mai, va face obiectul acestei strategii. În acest sens, mai avem identificate numeroase locații în orașul nostru, dar acestea trebuie renovate și modernizate, la standarde. Scopul nostru este să-i readucem în Târgu Mureș pe sportivii noștri de elită dar, trebuie să le oferim posibilități adecvate de antrenament. De asemenea, îmi doresc ca sportul să devină parte integrată a procesului educațional. Sper ca anul viitor să putem lansa programul de înot destinat elevilor din orașul nostru”, a afirmat edilul.

În timpul vizitele ministeriale, primarul municipiului și președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc au văzut mai multe locații importante în legătură cu sportul, precum circuitul Motor Ring, complexul sportiv aflat în proprietatea Romgaz, respectiv noul complex de natație, unde s-a ținut conferința de presă.

Primarul din Târgu Mureș a declarat că pentru dezvoltarea în mod uniform a infrastructurii sportive a orașului, se dorește achiziționarea terenului deținut de Romgaz, aflat în acest moment în paragină. A menționat totodată că s-au depus cereri la minister pentru transferul Sălii Polivalente în proprietatea orașului, astfel prin prestarea unor condiții mai bune, ar oferi în continuare oportunități de pregătire și organizare de competiții. S-a discutat cu ministrul și despre programul de educație de înot la Târgu Mureș. Noul complex de natație este o oportunitate foarte bună pentru sportivii de performanță, dar pe lângă ei sunt multe alte persoane care doresc să înoate de plăcere, respectiv școlarii ar avea nevoie de cursuri de înot.

În legătură cu acest subiect, primarul a declarat că peste câteva zile „balonul” de la Complexul Mureșul va fi repus în funcțiune, unde din toamnă va fi lansat programul de înot pentru școlari.

În timpul vizitei sale la Târgu Mureș, ministrul Tineretului și Sportului a declarat că există cadru financiar pentru finalizarea lucrărilor și predarea noii piscine. „Sunt bucuros că pot contribui și eu la acest lucru și sper ca la o astfel de piscină să revină toți înotătorii tineri talentați, care până acum au fost nevoiți să-și caute alte orașe”, a mai afirmat Novák Eduárd.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button