DezvăluiriPrim-plan

Senatorul melcilor în varianta autohtonă: rectorul Azamfirei

Legătura dintre filmul lui Mircea Daneliuc și Leonard Azamfirei e doar foamea după putere și bancul cu țuști melcul. În rest, nu s-a dovedit până acum că rectorul este corupt, ci doar că a căzut puțin în patima plagiatului, lucru firesc în partidul pe care-l va reprezenta la alegerile parlamentare. Lumea bârfește în târg, iar presa tace cuminte (cu excepții minore) pe bază de publicitate, după cum ne zic sursele, dar povestea din aceste zile e una imorală. Ilegală pot decide autoritățile, dacă vor binevoi a cerceta dezvăluirile.

La scurt timp după ce a ales să candideze la senat din partea PSD, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, a ajuns erou în presa națională. Mai exact, Newsweek a dezvăluit cum profesorul Azamfirei a recurs la o practică imorală pentru a obține al treilea mandat de rector. Legea Educației subliniază că rectorii au dreptul la două mandate, dar universitarii au găsit o soluție pentru prelungirea cu un al treilea mandat. Portița imorală este într-o singură frază: o persoană poate candida doar pentru două mandate succesive, complete, de câte 4 ani. Cuvântul complete e cheia. Pentru a nu avea un mandat complet, rectorul s-a suspendat în perioada 27 aprilie-2 iulie 2018, cum scrie Mureș.ro. Așa că, în decembrie 2019, Azamfirei a putut alerga de unul singur pentru funcția de rector. A câștigat, desigur. Acum speră la imunitatea+alte beneficii aduse de funcția de senator, ceea ce nu exclude părăsirea postului de la Târgu Mureș.

Vom reveni în momentul în care vom avea și poziția domniei sale, privind tertipul prin care a obținut al treilea mandat de rector.

Foto: Libertatea.ro, unde Azamfirei e la numărul 3.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button