Prim-planVești

Scandalul gunoiului: Primarul Soos reziliază contractul cu ECOLECT

Azi, 21 noiembrie, Primăria Târgu Mureș va rezilia contractul cu ECOLECT după ce municipiul și alte 18 comune au dat pe afară de gunoiul care trebuia să fie colectat de firma care se ocupă de salubrizare. Detalii în comunicatul municipalității, unde nu se precizează care este soluția pentru ca locuitorii să nu fie sufocați de deșeuri.
”Începând cu data de 5 noiembrie, ADI ECOLECT (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT) asigură servicii de colectare a deșeurilor menajere în Târgu Mureș și alte 18 comune din județul Mureș printr-un nou operator. Cu toate acestea, aproape toate străzile din oraș sunt pline de gunoi de când a intrat în funcțiune noul furnizor de servicii de salubritate. În acest moment Primăria Târgu Mureș nu mai deține un control direct asupra operatorului de salubritate, totul fiind transferat în sarcina ADI ECOLECT, în care este membru.
Poliția Locală Târgu Mureș a aplicat până în prezent 186 de amenzi operatorului, pentru încălcarea continuă a planului de acțiune asumat privind colectarea deșeurilor, în valoare totală de aproximativ 372.000 de lei.
Poliția Locală, împreună cu inspectorii de la Direcția de Administrare a Domeniului Public, se află în permanență pe teren și raportează atât furnizorului de servicii publice de gestionare a deșeurilor, cât și ADI ECOLECT, locurile unde există deșeuri ilegale. Ca urmare a controalelor continue, firma de salubritate a primit ieri încă 19 amenzi, în valoare de 38.000 de lei.
Având în vedere toate aceste aspecte, Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș a adoptat astăzi, în ședință de îndată, o hotărâre prin care se mandatează primarul pentru reprezentarea în AGA, convocată luni, pentru notificarea privind încetarea de drept sau după caz, rezilierea contractului între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT și furnizorul de servicii publice de gestionare a deșeurilor”.
Comunicatul în limba maghiară
🇭🇺 November 5-től kezdődően az ECOLECT Önkormányzatok közötti Fejlesztési Társulás biztosítja a háztartási hulladék gyűjtését 18 másik Maros megyei önkormányzat mellett Marosvásárhely területén is. Az új szolgáltató színre lépését követően a város majdnem minden utcáját ellepte a szemét.
A Marosvásárhelyi Helyi Rendőrség a szemétgyűjtési akcióterv folyamatos megszegése miatt eddig 186 bírságot rótt ki a szolgáltatóra, melyeknek összértéke mintegy 372 000 lej. A Helyi Rendőrség munkatársai a Közterület-kezelő Igazgatóság ellenőreivel együtt folyamatosan terepen vannak és jelentik mind a szolgáltató, mind pedig az ECOLECT felé, hogy hol találtak el nem szállított hulladékot.
A folyamatos ellenőrzések eredményeként pusztán a tegnapi nap során 19 bírságot kapott a köztisztasági szolgáltató.
Mindezeket a körülményeket figyelembe véve, Marosvásárhely Városi Tanácsa a mai napon, azonnali tanácsülés keretében határozatot fogadott el, amely felhatalmazza a polgármestert, hogy az ECOLECT Önkormányzatok közötti Fejlesztési Társulás és a köztisztasági szolgáltatóval kötött szerződés felbontását elősegítse.

Citeste si
Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button