Prim-planVești

Scandal în parlament. Afară, mii de oameni protestează, iar în plen AUR vrea blocarea certificatului verde

George Simion a vorbit la portavoce, după modelul USR

De la 9.00, un protest de amploare are loc la Parlamentul României împotriva certificatului verde, cel care va obliga cetățenii să se vaccineze pentru a putea munci, călători, intra în instituții și-n magazine care nu sunt esențiale. Organizat de AUR, manifestarea a adunat câteva sute de oameni sau peste o mie, potrivit unor site-uri, în timp ce liderul George Simion susține că sunt 10-15.000 doar la intrarea în Camera Deputaților.

Citeste si

Copreședintele partidului a intrat în sala de plen de unde transmite live, iar la un moment dat a luat o portavoce, pentru a le bate obrazul celor de la USR, care porcedau la fel când nu erau la guvernare.

Între timp, Guvernul Ciucă vrea să-și asume responsibilitatea pentru certificatul verde, care va fi obligatoriu din momentul în care incidența sare de 1,5 la mie timp de trei săptămâni.

Update1: Antena3 transmite în direct cum este invadată curtea parlamentului de protestatari. S-a dat cu spray lacrimogen, iar jandarmii l-au chemat pe George Simion să liniștească apele. El a susținut că sunt 2000 de oameni de la AUR, iar restul până la 15.000 sunt cei care s-au alăturat manifestării.

Update2: În timp ce transmite live evenimentul, Hotnews scrie că mașinile unor ambasadori ar fi fost vandalizate, iar oamenii trag de ușile de la intrarea în parlament, în timp ce liderii AUR fac apel la calm și fără violență. Se pare că nimeni nu mai controlează mulțimea: nici organizatorii, nici jandarmii.

Vom reveni.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button