back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planScandal în parlament. Afară, mii de oameni protestează, iar în plen AUR...

Scandal în parlament. Afară, mii de oameni protestează, iar în plen AUR vrea blocarea certificatului verde

Data:

De la 9.00, un protest de amploare are loc la Parlamentul României împotriva certificatului verde, cel care va obliga cetățenii să se vaccineze pentru a putea munci, călători, intra în instituții și-n magazine care nu sunt esențiale. Organizat de AUR, manifestarea a adunat câteva sute de oameni sau peste o mie, potrivit unor site-uri, în timp ce liderul George Simion susține că sunt 10-15.000 doar la intrarea în Camera Deputaților.

Copreședintele partidului a intrat în sala de plen de unde transmite live, iar la un moment dat a luat o portavoce, pentru a le bate obrazul celor de la USR, care porcedau la fel când nu erau la guvernare.

Între timp, Guvernul Ciucă vrea să-și asume responsibilitatea pentru certificatul verde, care va fi obligatoriu din momentul în care incidența sare de 1,5 la mie timp de trei săptămâni.

Update1: Antena3 transmite în direct cum este invadată curtea parlamentului de protestatari. S-a dat cu spray lacrimogen, iar jandarmii l-au chemat pe George Simion să liniștească apele. El a susținut că sunt 2000 de oameni de la AUR, iar restul până la 15.000 sunt cei care s-au alăturat manifestării.

Update2: În timp ce transmite live evenimentul, Hotnews scrie că mașinile unor ambasadori ar fi fost vandalizate, iar oamenii trag de ușile de la intrarea în parlament, în timp ce liderii AUR fac apel la calm și fără violență. Se pare că nimeni nu mai controlează mulțimea: nici organizatorii, nici jandarmii.

Vom reveni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...