Păreri

Șantajul și picajul

Supărați pe premierul Cîțu mai ceva ca măgarul pe sac, Martorii lui Voiculescu, fiindcă la cât de fanatic reacționează par mai curând o sectă decât un partid, amenință acum cu retragerea sprijinului politic acordat guvernului. Carevasăzică, nu doar că renunță la funcții babane, la fonduri căcălău și la sinecuri poleite, ci și micționează cu jet pe alegătorii cărora le-au promis reforme, oameni noi, competență și determinare.

Citeste si

Păi ce determinare e aia, coane Barna și naș Cioloș, să dați fuga și să plângeți în pumni imediat ce v-a demis premierul un ministru? Asta e determinarea voastră? Ăsta e respectul vostru pentru alegătorii care v-au votat nu să vă dați răniți și să vă tăvăliți pe teren ca Ronaldo când îl calcă adversarul pe o unghie, ci ca să schimbați sistemul din temelii? Vă garantez că la ora asta sistemul ăla de voiați să-l schimbați se ține cu mâinile de burtă de-atâta râs.

De la Don Quijote încoace n-a mai văzut asemenea naivi și de la Lolek și Bolek n-au mai fost la televizor așa nătăfleți. Unde s-a mai pomenit, pluseriștilor, ca nu unul, ci două partide să stea într-un singur om? Chiar e Vlăduț Voiculescu un fel de Mesia al vostru, pentru care sunteți gata să vă sinucideți politic cu toții? În loc să vă lingeți rănile, să numiți alt ministru și să dovediți țării că puteți face schimbarea și în realitate, nu doar cu lozinci pe Facebook, v-ați pus acum poalele-n cap ca țațele și amenințați să s-aleagă praful de guvern, dacă nu vă face prezidentul pe plac vouă și nu-l demite pe Cîțu?

Chiar sunteți mândri de șantajul ăsta ordinar? Chiar nu vă gândiți că o asemenea atitudine va accentua picajul în care ați intrat și că vă duceți în vrie, după PNȚ? Voi vă auziți vorbind, politicieni de doi bani cu inteligența emoțională a unor copii de cinci ani? Dacă ar mai exista oameni cu capul pe umeri în USRPLUS, ar convoca un congres extraordinar, ar zbura camarila lui Barna și Cioloș, care a făcut rahatul praf, dar l-a-mpănat cu citate motivaționale, și l-ar unge președinte unic pe Drulă.

Fiindcă în țara useleului, în țara baronilor locali și a amantelor unse în funcții publice, în țara șpăgii și a pensiilor speciale, nu cu gargară de social media se schimbă lucrurile, bă-băieți, ci cu ranga! Fiți mai ai dracului ca PSD și PNL la un loc, fiți mai abili ca UDMR și mai înverșunați ca AUR și abia atunci o să deveniți cu adevărat un partid. Dacă vreți să deveniți un partid. Dacă nu, nu: luați-vă o batistă și bociți în ea, că, vorba lui Vîntu – ce se asortează la batistă o să vă dea electoratul la următoarele alegeri.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button