back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planS-a trezit Iohannis, iar UDMR riscă excluderea de la guvernare

S-a trezit Iohannis, iar UDMR riscă excluderea de la guvernare

Data:

Nu putem să ne prefacem că acele lucruri n-au fost spuse și nici că ele au fost aplaudate, a afirmat președintele Klaus Iohannis despre discursul lui Viktor Orban. El a mai spus că așteaptă clarificări din partea liderilor UDMR, care au fost prezenți la discursul primului ministru ungur de la Băile Tușnad, menționând că nu-și dorește o criză guvernamentală, dar altfel nu se poate. Înainte ca șeful statului să revină la microfon din lumea viselor, premierul Ciucă a punctat: ”Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul într-o Europă unde 27 de ţări trăiesc în pace şi prosperitate”. Șeful PSD s-a arătat și el revoltat, precizând că e nevoie de o discuție în coaliție.

Kelemen și Orban susțin că rasa pură e doar o expresie culturală

În timp ce lumea occidentală s-a indignat, iar consilierul lui Orban a demisionat după 20 de ani în slujba liderului maghiar, Kelemen Hunor este pregătit să jure că nu este vorba de rasism. Nu are nicio picătură de rasism în el, a susținut președintele UDMR. Aflat în Austria, azi, Orban și-a apărat discursul legat de amestecarea raselor cu o replică amuzantă dacă n-ar fi înfricoșătoare: este o expresie culturală.

Consiliera lui Orban: este un discurs nazist

Ce a afirmat clar și răspicat consiliera Zsuzsa Hegedüs, care a demisionat din apropierea liderului maghiar: ”Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relații din cauza unei poziții atât de rușinoase. (…) Nu știu cum de nu ați observat că, atunci când ați citit discursul, ca de obicei, ați prezentat un text pur nazist demn de Goebbels, de la precedentul anti-migrant și anti-european”.

În completare, rabinul-şef din Ungaria, Robert Frolich a subliniat că „pe această Planetă există doar o singură rasă cu două picioare, care munceşte, vorbeşte şi uneori gândeşte: Homo Sapiens”.

Și ce dacă lumea a sărit ca arsă la un discurs rasist?

Acuzat de multe, dar mai grav de putinism și de rasism acum, Orban se plimbă liniștit cu ”discursul cultural de parcă n-a făcut nimic. Logic, pentru că a aplaudat frenetic un astfel de discurs, UMDR trebuie zburat de la guvernare, iar apoi să intre în legalitate prin înființarea ca partid până la alegerile viitoare. Astfel, susținerea unui astfel de mic dictator reprezintă de fapt gândurile liderilor maghiari din România și nu ne permitem escaladarea lor, cu toate provocările din acest an. Cum ar fi dacă naționaliștii români ar ataca minoritățile? Inacceptabil. Cum e însă când minoritățile atacă majoritățile? Periculos. Și mai logic e să intervii preventiv pentru a nu se ajunge la ce s-a întâmplat în martie 90 la Târgu Mureș. Prin înlăturarea de la guvernare și lăsat fără derogarea de a candida ca partid politic chiar dacă e ong, UDMR va fi obligat să devină serios. Și atunci nu va mai intra în parlament așa, ci la capitolul minorități. Ceea ce nu va conta pentru a căpușa toate guvernările.

Nu, nu cred că e bine pentru România, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că regulile sunt la fel. Dacă le respecți, rămâi în joc. Altfel vei primi amicalul îndemn: go home! Nu, nu în Ungaria, ci acasă din politică. Interesul național este să trăim în bună înțelegere, nu în conflicte provocate tot mai des de minoritatea maghiară.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Conflictul nu minoritatea maghiara si UDMR provoaca ci presa romana.Pana cand nu au inceput asmutirea politicienilor romani de la varf ca sa ia atitudine nimeni nu s-a legat de discursul premierului maghiar in afara de cei care ani la rand ocupa functia de incitare.Aceasta ocupatie este foarte daunatoare asupra relatiilor intre etnici.Exemplele de incitare sunt multiple,de la mazgalirea inscriptiilor pe limba maghiara,”razboiul”pornit artificial impotriva steagurilor si stemelor deja aprobate de statul roman,pana la profanarea de morminte in cimitire sau navalirea cu forta in cimitirul de la Valea Uzului si ocuparea lui,dar si apelarile tot mai dese la justitie sa abroge legile si hotararile date de guvernul roman in privinta infiintarii unor linii de invatamant cu predare de limba maghiara,nemaivorbind de renationalizarea unor institutii de invatamant cu predare de limba maghiara ,sau impiedicarea retrocedarilor pentru comunitatea maghiara.Umilitor este si faptul ca presa trateaza cumpararea terenurilor sau a cladirilor ca si o culpa daca cumparatorul este maghiar desi majoritatea terenurilor si a cladirilor sunt cumparate in Transilvania de italieni, germani, olandezi, turci etc.Din cauza incitarilor si a provocarilor s-a intamplat pogromul din Tg.Mures,(desi s-a revendicat doar liceul Bolyai) dispar monumente istorice din patrimoniul tarii,dar si banalele marcajele turistice menite sa salveze vieti omenesti.Aceste intamplari nu sunt aduse la cunostinta publicului larg sau sunt denaturate.De altfel consiliera lui Orban, Zsuzsa Hegedus si-a retras vorba,in Charta natiunilor unite se foloseste cuvintele rasa,culoarea ,religia si etnia popoarelor. Etnia maghiara respecta legile statului roman cea ce se reflecta si din faptul ca isi cauta dreptatea totdeauna in justitie si prin dialog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...