AnalizăPrim-plan

Reorganizarea paralelă a Poliției Locale

Astăzi, de la 14.00, în ședința Consiliului Local Târgu Mureș se va încerca pentru a treia oară desprinderea Poliției Locale de Primărie pentru ca instituția să aibă personalitate juridică. Consilierii locali au proiectul pe masă, iar trecerea lui este o formalitate (update: a fost votat cu trei amendamente), dacă ne gândim că inițiator este primarul  Zoltán Soós, iar coordonatorul operațiunii este viceprimarul Villmos Portik. Amândoi membri UDMR, asociație culturală care are majoritatea în consiliu, unde PSD votează mai mereu cot la cot cu aleșii maghiari.

Cum e la alții: Alba Iulia face economii de 300.000 de euro 

În paralel cu ce se întâmplă la Târgu Mureș, primarul și Consiliul Local din Alba Iulia au decis să reorganizeze Poliția Locală. Prin reducerea de personal și eficientizarea instituției (care va deveni entitate juridică separată, ca la noi) vor fi făcute economii de 300.000 de euro anual. ”Este un prim pas și, cu siguranță vor urma și alții, fiindcă din 6 în 6 luni avem dreptul legal să reorganizăm acest aparat birocratic stufos, pentru a deveni cu adevărat eficient și mai responsabil în interacțiunea cu albaiulienii, în slujba cărora trebuie să fie fiecare angajat din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia!”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

Ce a mai punctat edilul din Alba Iulia: Cele mai multe reduceri de personal vor fi făcute la Poliția Locală Alba Iulia. De altfel, urmează ca Direcția Poliția Locală să se transforme în Serviciul Poliția Locală, urmând ca cele mai multe posturi de conducere să dispară definitiv. Albaiulienii au nevoie să se simtă siguri pe străzi, să luptăm cu fenomenul infracțiunilor și al violențelor, dar și cu cerșetoria care a invadat de câteva luni bune orașul nostru. Iar acest lucru se va face având polițiștii locali în stradă și nu prin birouri(n.r. detalii în ziarul Unirea).

Cum e la noi: trei șefi noi la birou

În referatul de pe site-ul Primăriei Târgu Mureș nu se suflă un cuvânt despre economii, iar el este destul de stufos. Din contra, vor fi angajați trei șefi noi, ceea ce presupune o încărcătură la buget. Mai ales că salariile de șef sunt consistente. În rest, nu vor fi mari schimbări, iar Dacian Raul Matiș va fi și ordonatorul de credite și cel propus pentru a înființa Direcția de Poliție Locală cu personalitate juridică.

Pe scurt, promisiunile primarului Soós privind reorganizare instituției pe care o conduce au fost lozinci electorale. În aproape un an, fără 26 de zile, edilul nu a făcut economii la buget și nu a restructurat primăria. Din contra, primăria a angajat alte persoane și au fost tocmite persoane contractuale. La nivel mai mic, așa e și în Poliția Locală Târgu Mureș. Restructurarea nu înseamnă economie și nici eficientizarea activității, ci cheltuieli suplimentare.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Back to top button