Păreri

Reguli imbecile și graba ardeleanului

Iohannis s-a grăbit ca o fată mare când a făcut declarațiile prin care anunță noi restricții, pentru a opri evoluția virusului. În primul rând sunt incomplete și apoi multe absurde. Pot da câteva exemple: interzicerea transportului după orele 21.00. Dacă sunt medic și n-am mașină, cum ajung la muncă să salvez vieți? Cum procedăm cu trenurile? Și oare coronavirusul are așa o pasiune pentru orele înaintate? Vom face iar telemuncă într-o țară c-un sistem informatic praf-țăndări. Ajung în final la închiderea piețelor. Păi, bieții țărani unde-și vând munca de două anotimpuri? Bănuiesc că mulți n-au magazine online, unde să pună legumele, fructele, cărnurile și brânzeturile pe taraba virtuală.

Citeste si

În concluzie, este inadmisibil să arunci panica în populație, cu sferturi de măsuri, care vor afecta pe câteva paliere vitale bunul mers al societății. Și nici măcar n-ai un studiu care să demonstreze că aceste măsuri pot contribui la reducerea numărului de cazuri. Iar se bate monedă pe purtatul măștilor peste tot, în timp ce ANPC tocmai a retras 31 de milioane de măști neconforme, care au ajuns în magazine și alte zeci de milioane au fost vândute probabil. Am mai avut și dezinfectant din Turcia care era apă de ploaie. Așadar, cum te protejezi de ceva invizibil, dacă nu prin reguli elementare de bun simt (spălat pe mâini, distanțare șamd)? Cu măsuri absurde ce sărăcesc și îmbolnăvesc psihic și fizic  o populație nu cred că ajungem să ne facem bine, ori să ne protejam. Din contra, începem să le dăm dreptate celor care protestează pentru că se atentează la libertatea noastră și la bunăstare.

PS Sincer, mă mir că s-a grăbit așa un ardelean să arunce benzină pe foc.

Later: Am avut dreptate, iar Ioahannis s-a grăbit să panicheze populația. Nu toate măsurile sunt exacte, iar hotărârea de guvern lămurește aspectele aruncate de-a valma de șeful statului. Apropo, iar vom avea nevoie de hârtie dacă ne deplasăm. Doar că nu e ca data trecută, ci doar între orele 22.00 și șase dimineața.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button