Vești

Războiul gunoiului într-o nouă etapă: a promisiunilor

În conferința de presă de astăzi, primarul municipiului Târgu Mureș a promis că serviciul de salubrizare va fi prestat în continuare, iar amenințarea Sylevy Salubriserv SRL nu are temei legal. Reprezentanții firmei n-au putut fi contactați până la momentul redactării articolului. Redăm în continuare ce a spus Soós Zoltán în conferință, apoi a transmis într-un comunicat de presă.

Citeste si

Situația serviciului de salubrizare din Târgu Mureș este următoarea:

  • În data de 20 ianuarie 2021, am notificat operatorul Sylevy Salubriserv că nu acceptăm la plată anumite facturi, deoarece am constatat neconcordanțe privind cantitățile de deșeuri raportate și cele predate la stația de transfer de la Cristești și la depozitul de la Sânpaul.
  • Operatorul ne-a notificat la rândul său că suspendă serviciul de salubrizare.
  • Acest serviciu este unul de utilitate publică și, conform legii, operatorul este obligat să asigure continuitatea serviciului pentru cel puțin 90 de zile. Ca atare, i-am pus în vedere să se conformeze prevederilor legale și celor asumate prin caietul de sarcini.
  • Având în vedere situația de maximă urgență în care ne aflăm, vom lua toate măsurile necesare pentru a rezolva situația împreună cu departamentele implicate.

Pașii de urmat sunt:

  • Convocăm de îndată Consiliul Local pentru a atribui serviciul de salubrizare prin negociere, conform prevederilor legale;
  • În paralel vom demara procedura legală de atribuire prin licitație a serviciului de salubrizare.

„Vă asigur că gunoiul din fața blocului, de pe străzi,  respectiv gunoiul menajer, va fi colectat și ridicat și, în cel mai scurt timp posibil, vom face curățenie și ordine în acest oraș”, a declarat primarul municipiului.

Foto credit: Mariș Cristian Daniel

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button