Vești

Putin adulmecă Republica Moldova

Transnistria a cerut independența

A doua zi după ce președintele Maia Sandu a solicitat aderarea Republicii Moldova la UE, astăzi, guvernul neoficial din Transnistria a cerut dialog cu oficialii de la Chișinău, pe motiv că n-a fost consultat. Reamintim că Transnistria a încercat să facă parte din Rusia în urma unui referendum din 2006, dar nimeni nu l-a recunoscut la nivel internațional. Acum însă, după modelul Ucraina, Putin poate trimite trupe de menținerea păcii în zonă, ceea ce știm ce înseamnă. Având în vedere că Republica Moldova nu este în NATO și nici în UE, țara va fi o victimă mult mai ușoară pentru armata președintelui rus.

Citeste si

Pe larg, autoritățile transnistrene s-au adresat cu solicitarea de recunoaștere a independenței Transnistriei către ONU, OSCE și alte organizații internaționale.

În cadrul declaraţiei, emise pe site-ul aşa-zisului minister de externe al regiunii transnistrene se menţionează că „semnarea de către autorităţile de la Chişinău a cererii de aderare la Uniunea Europeană în condițiile unui conflict nesoluţionat, fără luarea în considere a opiniilor tuturor părţilor şi fără consulări cu “partea transnistreană”, pune un punct în procesul de reglementare, care necesită o soluţie urgentă la nivel internaţional.”

Reprezentanţii aşa-zisei structuri mai spun că în aceste circumstanţe, create de conducerea Moldovei, chemăm partea moldovenească să înceapă un dialog cu Transnistria pentru o reglementare civilizată a relaţiilor a două state independete, prin semnare unui acord amplu.

Foto: Steagul Transnistriei

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button