Vești

Proces împotriva guvernului pentru stoparea uciderii maidanezilor

Am semnat petiția. Sper să vină și alte semnături după lecturarea materialului.
COMUNICAT DE PRESĂ
47 de asociații dau Guvernul în judecată
Organizații de protecția animalelor din toata țara își unesc forțele pentru a anula în instanță Hotărârea Guvernului Cîțu de modificare a HG1059/2013, prin care se dă liber la masacrul câinilor și la construirea de centre de exterminare la nivel județean.
Marius Chirca, reprezentantul Asociației Kola Kariola, liderul asocierii care va depune acest demers in instanță, a declarat: „Ne-am obișnuit în atâția ani cu abuzurile autorităților. Însă ce a făcut acum acest Guvern nu a îndrăznit să facă nici un alt Guvern înainte. Deja firmele de hingheri deghizate în ONG-uri, care desfășoară EXCLUSIV activități din CONTRACTE CU STATUL, și-au trimis ofertele către primarii, pentru că acum speră că vor putea comite abuzuri fără nici un fel de opreliști. Avem însă o veste proastă pentru ei: îi vom opri„.
Față de forma publicată pe site-ul ANSVSA, inițiatorul acestui proiect, hotărârea apărută in Monitorul Oficial în data 8 februarie a suferit modificări menite să îngreuneze și mai mult adopția câinilor din adăposturi și să crească numărul câinilor uciși: asociațiile nu ar mai avea dreptul de a adopta din adăposturile publice mai mult de 20 de câini pe lună; asociațiile care nu dețin adăpost autorizat nu ar mai putea adopta câini din adăposturile publice decât in baza unei „declarații pe proprie răspundere” privind locația unde vor sta câinii pana la adopție; persoanele fizice nu vor putea adopta mai mult de 2 câini decât cu acordul vecinilor sau al asociațiilor de proprietari.
Am încercat pe toate căile să evitam acest proces și am sperat că Guvernul va lua decizia corectă și o va revoca. 95 de asociații au inițiat o petiție care în numai câteva zile a strâns peste 46 de mii de semnături.
I-am scris personal domnului Cîțu și i-am explicat de ce aceste modificări la lege nu vor rezolva problema prezenței câinilor pe străzi, ci vor facilita cheltuituirea de bani publici prin firme de casă, am trimis punctul nostru de vedere la Guvern și la ANSVSA, am participat la așa-zisa dezbatere publică organizată de reprezentanții ANSVSA, care nu au luat în calcul absolut nici un aspect din cele expuse de noi. Este dureros și frustrant să constatăm că în loc să colaboreze cu asociațiile de profil, cu cetățenii supuși la o traumă psihică ani la rând fără nici un fel de rezultat în afara de cheltuirea unor sume exagerat și nejustificat de mari de la bugetele locale, autoritățile preferă să ne ignore.
Din asocierea care va ataca în Contencios administrativ această Hotărâre fac parte următoarele organizații: Asociatia Kola Kariola – lider de asociere, A doua șansă – Râmnicu Vâlcea, Angels 4 Animals – Timiș, Anima Pro Terra – Dej, Animal Shields – Oradea, APPA – Beiuș, Arca lui Noe – Cluj, Be Human – Vatra Dornei, BUN fon Animals – Râmnicu Vâlcea, Casa lui Patrocle – Suceava, Chance – CARES – București, Codițe Fericite – Adjud, CORAS – Baia Mare, DARLA – Cluj, Fiona și Prietenii – Adjud, Hăpluț și prietenii – Buzău, Happy Dogs and Other Animals – Oradea, Happy Tails – Timișoara, Help Animals From Onești, Innocente – Salonta, Lăbuțe Prietenoase – Reșița, Luptând Salvam o Viață – Timiș, Asociația Micaela – Timișoara, Nuca Animal Welfare – Cluj, Phrosa’s Sanctuary – București, Polaris – Târgu Neamț, Prieteni fără Grai – Ploiești, Prietenii lui Azor – Alba Iulia, Red Panda – București, Rin Tin Tin – Timiș, RRR – Rottweiler Rescue Romania – Ilfov, ROX – Tulcea, Salvați animalele – Baia Mare, Save and Smile – Târgu Mureș, Save the Dogs and Other Animals – Cernavodă, Seelen Fur Seelchen – Bârlad, Și ei au dreptul la viată – Fălticeni, Sprijin pentru animale – Hunedoara, Suflete dragi – București, Suntem vocea lor – Sighetu Marmației, Trei frați pătați – Turda, Sfântul Mucenic Trifon, Ocrotitorul Animalelor – Iași, Ultima speranță la viață – Bârlad, Voice for the Voiceless – Slobozia, Youth for Neamț, Asociația Nas Rece, Inimă Caldă – Câmpulung Moldovenesc.
Pentru mai multe informații o puteți contacta pe Ioana Rosenberg la tel: 0753.094.382 sau pe e-mail la adresa: ioana.rosenberg@gmail.com
Fotografia este facută într-un dintre ecarisajele de stat, unde sute de mii de câini își găsesc sfârșitul.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button