Vești

Primăria anunță un proiect în premieră: capturarea animalelor sălbatice

Întrunit azi în ședință extraordinară, Consiliul local al Municipiului Târgu Mureş a aprobat proiectul privind demararea procedurilor necesare încheierii unor contracte de prestări servicii privind recoltarea și/ sau relocarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică din perimetrul intravilan al municipiului Târgu Mureș.

„Recoltarea și/sau relocarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică (urși, mistreți etc.) din perimetrul intravilan al Municipiului Târgu Mureș va fi făcută cu titularii fondurilor cinegetice, în conformitate cu prevederile legale.

Ca urmare, Municipiul Târgu Mureș va demara procedura de încheiere a contractelor cu asociațiile de vânătoare care gestionează fondurile cinegetice limitrofe intravilanului localității.

După încheierea contractelor, asociațiile de vânătoare se vor ocupa de  monitorizarea, îndepărtarea, tranchilizarea, transportul și recoltarea urșilor, conform legii. Cele trei asociații sunt: Asociația Județeană de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Mureș”, Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Turul”, precum Asociația de Vânătoare Cocoșul.

Este pentru prima oară când Municipiul Târgu Mureș are un asemenea proiect care prevede măsuri de siguranță pentru protejarea populației de animalele sălbatice care pătrund în intravilan. În egală măsură și exemplarele din speciile de faună sălbatică vor fi protejate, prin monitorizarea și relocarea lor”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button