Păreri

Presa vindecătoare

Pentru a ști de ce suferi, trebuie să te consulte un medic, nu să mergi pe bănuieli. Pentru ca societatea să știe de ce suferă are nevoie de o presă independentă și profesionistă.  Târgu Mureș are presă, dar una cuminte, prea cuminte, ca niște bătrânele care fac de deochi. Sigur, nu e mereu așa, ci uneori se trezește și latră ca un adevărat câine al  democrației. Prea rar însă, iar de multe ori la comandă, chiar dacă uneori e în beneficiul comunității. De aceea e nevoie de un nou fel de a face presă în oraș, nu doar una care se hrănește din comunicate, știri banale, interviuri virgine și opinii.

Citeste si

Târgu Mureș este un oraș cochet și cu o energie fantastică, dar blocat în trecut de o administrație catastrofală. Nu doar orașul pare carantinat în istorie, ci și județul Mureș. De aceea e nevoie de cineva care să pună degetul acolo unde doare, dar presa actuală nu vede ori se preface că are altă treabă. Pentru mine întâlnirea cu orașul a fost dragoste la prima vedere. De aceea am lăsat Capitala pentru a face aici ceea ce nu se face. Lupți pentru ceea ce iubești. Dacă voi reuși astfel să trezesc societatea civilă și autoriățile, atunci sunt satisfăcut. Dacă nu, măcar am încercat, pentru că ar fi fost păcat să trec pe lângă o nestemată de parcă ar fi fost o piatră oarecare.

Am ales această zi de lansare oficială, chiar dacă Ceasul Cetății are suficiente articole pentru lectură, pentru că are semnificații pentru confesiunile majoritare. Pe 1 noiembrie e ziua tuturor sfinților în calendarul catolic și a sfinților fără de arginți în cel ortodox. Sper ca presa pe care o voi face aici să fie vindecătoare.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

  1. Continua , este viata ta jurnalismul o faci din si cu placere , ai har si asta este foarte important in orice meserie , tara are nevoie de jurnalisti independenti , curajosi si apolitici !

  2. E un nou copil al tău, pe care îl vei crește mare și puternic și apoi îi vei da drumul să zboare! Felicitări! Sper să scoți cititorii locali și nu numai din letargia și blocajul emoțional în care se complac! 🍀⚘❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button