Mai devreme, după orele 23.00, Prefectura Mureș a transmis un comunicat de presă prin care a lămurit ce s-a întâmplat la restaurantul familiei Gliga din Reghin, unde sute de persoane au suferit o toxiinfecție alimentară cu o substanță necunoscută. Detalii aici.
”Prefectul județului Mureș, dr. Ovidiu Butuc, a dispus închiderea evenimentului de la Reghin!
În jurul orei 19:00, prin dispeceratul integrat 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a fost solicitat să intervină la un restaurant din municipiul Reghin, unde, mai multe persoane acuzau o stare alterată de sănătate.
Având în vedere numărul mare al beneficiarilor prezenți în această locație (aproximativ 400 de persoane), la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale alocate la caz. De asemena, pentru optimizarea misiunii de răspuns, in zona de intervenție a fost amplasat și Punctul Medical Avansat pentru evaluarea și trierea persoanelor.
Echipajul CBRN trimis la fața locului a efectuat măsurători, iar valorile rezultate nu indicau depășiri peste limita normală.
În sprijinului echipajelor locale angrenate în misiune, au fost solicitate resurse medicale suplimentare de la ISU Cluj, ISU Sibiu și ISU Bistrița-Năsăud.
Forțe de intervenție alocate:
✅ 11 ambulanțe B2
✅ 1 echipaj CBRN
✅ 1 Punct Medical Avansat
✅ 2 microbuze pentru transport persoane
✅ 3 Autospeciale pentru transport victime multiple
✅ 4 autospeciale de prima intervenție și comandă
Misiunea este în desfășurare”.