12 C
Târgu Mureş

Precedentul Tokes: pericolul maghiar sau o bulă de săpun?

De citit

Mai multe

Zilele trecute, CEDO i-a dat dreptate lui Lazslo Tokes în procesul privind arborarea steagului Ținutului Secuiesc pe clădirea unde-și avea biroul. Se întâmpla în 2014, iar autoritățile locale l-au sancționat. El a contestat, dar n-a câștigat în fața instanțelor românești, ci la Strasbourg. E cumva un precedent periculos? Ne iau maghiarii Ardealul și autonomia merge în linie dreaptă? Sau e doar ”un bulă” de săpun?

De fapt, povestea e simplă: autoritățile locale l-au sancționat pentru că a arborat un steag, mergând pe legislația privind publicitatea. O glumă proastă. E ca și cum aș fi sancționat pentru că îmi pun la geam steagul SUA sau al unei echipe de fotbal. Pe scurt, Tokes putea pune liniștit ce steag dorea. Știu, el visează cu ochii deschiși la autonomia Ținutului Secuiesc, dar cu atât va rămâne.

Așadar, gafa este a autorităților și a justiției. Nu e niciun pericol în acest moment în afară de inflamarea fără sens a venelor distinsului Tokes. Cel puțin așa văd eu lucrurile. Credeți cumva că e mai mult?

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole