back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
PăreriPlouă cu primari salvatori peste Târgu Mureș

Plouă cu primari salvatori peste Târgu Mureș

Data:

Șapte domni și o doamnă și-au anunțat intenția de a se lupta electoral pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Azi, fostul edil Dorin Florea a fost ultimul care a fost categoric că e nevoie de expertiza sa și că are soluții pentru a salva orașul. Înaintea sa, omul de afaceri și consilierul PMP Radu Pescar a spus că de fapt el știe exact ce are de făcut, că e un fel de doctor în afaceri. Până la ei, doamna Rodica Baciu (CEO al companiei Materom) a venit cu un discurs articulat despre ce trebuie făcut, pentru ca Târgu Mureș să devină o revelație. Omul de afaceri Cosmin Pop și-a calculat șansele și este sigur că poate deveni revelația acestor alegeri ca independent, iar odată instalat în Piața Victoriei va pune municipiul pe drumul cel bun. Fostul consilier, ex-jurnalist și scriitor Radu Bălaș de la POL și doctorul Cristian Vântu de la AUR susțin că ei au șansele cele mai mari pentru a redresa epava care a ajuns orașul.

Mai încrezător, după ce a demisionat din PNL, cardiologul de renume Horațiu Suciu promite să resusciteze Târgu Mureș, care este în moarte clinică, potrivit diagnosticului domniei sale. Liniștit, actualul primar Zoltan Soos de la UDMR vine din nou cu promisiunea că va candida independent cu tot cu carnetul de membru al asociației maghiare, dar că nu este nevoie de alt edil, că are de gând să-și ducă munca la capăt. Cum? Construind un oraș nou. Misiune imposibilă, desigur, că el l-a stricat și pe cel vechi. Nu din rea voință, cred eu, ci din incompetență. Pălăria prea mare i-a turtit neuronii de arheolog.

În fine, nu insist pe fiecare candidat în acest moment, ci privesc amar amuzat la perspectiva candidaților care se bat cu cărămida în piept că toți știu cum să rezolve orice problemă, dar unii au stat pe margine și-au privit prăbușirea cu degajare. Alții au fost acolo și n-au putut să oprească surparea malului sub care zace acum orașul îngropat într-un plumb tocit cu damf pestilențial. Să recunoaștem că avem în față un municipiu fără culoare, fără perspective, un târg provincial dezolant și cu un viitor incert. În două luni vom ști cu siguranță dacă Târgu Mureș va fi îngropat definitiv sau are șanse de renaștere din propria cenușă. De electorat contează ce-și dorește. Dacă va vota etnic, atunci jocul e terminat de pe acum, iar groapa comună ne așteaptă pe toți. Dacă va vota pe calitățile candidaților și pe realizările de până acum, cred că Târgu Mureș are o șansă. Desigur, e nevoie de un Consiliu Local mai divers, fără majoritatea UDMR, pentru că va fi dificil pentru orice edil să se uite cum proiectele bune sunt respinde pe bandă rulantă doar pentru că partidul decide altfel. Voi reveni cu un portret al fiecărui candidat, dar nu chiar mâine, pentru că mai avem două luni până punem ștampila pe figura unuia. Și este obligatoriu să o facem, dacă vrem cu adevărat schimbarea. Dacă nu, putem dormi în continuare în timp ce Târgu Mureș va ajunge sub albia Pocloșului.

Foto: Imaginile sunt capturi în general din diverse momente video de obicei și n-am ales cele mai bune ipostaze (mai puțin la doctori, că am un respect pentru ei, apoi mă și pun bine dacă ajung cumva la mâna lor), pentru că în acest moment pare că a venit circul în oraș. Și ar fi păcat să-i cosmetizez chiar eu, un jurnalist care trebuie să dea cu biciul cuvintelor, nu cu pămătuful.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...