Vești

Patru zile de la deschiderea școlii și sute de cazuri noi de Covid-19

Redeschiderea școlilor a mărit numărul celor infectați cu virusul care a declanșat pandemia. Sute de profesori și elevi au fost depistați pozitiv după doar patru zile de la începutul anului școlar la modul fizic. Ministerul Educației a închis aproape 200 de unități școlare și recomandă prudență, iar ministrul Sorin Cîmpeanu îi ceartă pe părinții elevilor că nu au grijă când își trimit copiii în colectivitate, ba chiar ar da dovadă de lipsă de responsabilitate

Citeste si

Comunicatul ministerului de resort

„Situație epidemiologică școli, 11 Februarie, ora 18.00

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. Există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL și VL).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Număr total cazuri la nivel național:

1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244

2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171
3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majora triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunțarea medicului de familie.”

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button