Vești

Parlamentarii AUR la Târgu Mureș: Ungaria devine stăpână peste bucăți din Transilvania

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor Claudiu Târziu a susţinut, sâmbătă, la Târgu Mureş, că Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania astfel încât să devină „stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră” întrucât i se permite, fiindcă statul român nu reacţionează.

„Dacă Ungaria îşi permite să facă investiţii masive în Transilvania până într-acolo încât să devină stăpâna de facto a unei bucăţi importante din ţara noastră este pentru că i se permite. Este pentru că noi, la nivelul conducerii ţării, nu avem o viziune în privinţa aceasta şi nu avem politici publice”, a declarat Claudiu Târziu, într-o conferinţă de presă comună cu deputatul Dan Tănasă și Răzvan Biro, șeful organizației județene.

„Ungaria cumpără la propriu Transilvania, bucată cu bucată, pădure cu pădure, clădire cu clădire. Nu doar cumpără, ci vine şi construieşte de la zero instituţii pe care pune ulterior drapelul Ungariei și inscripţii exclusiv în limba maghiară. Practic Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureştiului, ca un stat co-suveran în Transilvania”, a afirmat și deputatul Dan Tănasă.

Cei doi s-au aflat la Târgu Mureș la cursurile Academiei Politice „Gabriel Constantinescu” pentru membrii formaţiunii din judeţul Mureş.

Sursa: Agerpres, autor Dorina Matiș/ Varianta și în maghiară

În fotografie: Dan Tănasă, Claudiu Târziu și Răzvan Biro, președintele organizației Mureș

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button