12 C
Târgu Mureş

Obiceiuri ilegale

De citit

Mai multe

Mi-am făcut curaj și-am postat o imagine cu o mașină din centru parcată ilegal, iar reacțiile celor din grupul Ești din Târgu dacă…au fost împărțite. Mulți însă au susținut că e ok, pentru că e un obicei ca lumea să parcheze după trecerea de pietoni în acea zonă, pentru că nu încurcă pe nimeni. Apoi nici polițiștii n-au dat vreo amendă acolo. Așadar, obiceiul bate legea în viziunea unora. Cam asta s-a întâmplat 20 de ani în Târgu Mureș sub conducerea primarului Florea. Afacerile erau dijmuite de personaje ca Maior, mâna  dreaptă a edilului și candidat la tron, iar legea era bună dacă era în interesul șefului suprem. De aceea marii investitori au făcut pași înapoi și s-au orientat spre alte orașe. Unii chiar respectă lege și așteaptă să fie tratați cu seriozitate.

Eu sper ca noua administrație să fie mult mai dură, chiar dacă va deranja obiceiurile locale. Momentan, Zoltán Soós se bucură de încrederea mea că va schimba orașul. În momentul în care observ că o tărăgănează sau greșește, nu-l voi menaja. E încă tânăr și provine din mediul cultural, deci îi acord credit mai mult decât unora ca Florea și Maior. Dar va fi greu de curațat primăria de impostori, de piloși și de cei puși să conducă firmele orașului contra unor servicii sau alte interese în favoarea foștilor șefi ai administrației locale.

Ca venetic în acest oraș, mie-mi rămâne speranța că obiceiul nu va bate legea, ci va fi înlocuit cu bunul simț. Nu susțin că toate legile sunt bune, ci cred invers, dar până la noi reglementari trebuie să le respectăm. E simplu.

PS Va las în final două parcări ilegale în aceeași zi.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole