Prim-planVești

O noapte grea pentru Ucraina, dar a respins toate atacurile

Update ora 7.00: „Toate încercările forțelor de ocupație ruse au eșuat. Coloanele de echipamente ale ocupanților au fost distruse. Inamicul a suferit pierderi grele”, a transmis Comandantul Apărării Kievului, generalul colonel Alexander Syrsky.

Citeste si

E a patra noaptea în care Ucraina se zbate să reziste în fața armatei Rusiei, care are ordin de la președintele Putin ca-n această dimineață să cucerească țara vecină. Cu toate că a fost stabilită o întâlnire privind noi negocieri în această dimineață, atacurile nu se opresc. Aproape 400 de civili ucraineni au fost uciși, dintre care 14 copii. De cealaltă parte, autoritățile urcainene susțin că au lichidat peste 4000 de soldați ruși, au făcut sute de prizonieri, au distrus zeci de avioane, elicoptere și tancuri.

Optimist pe ajutorul ce urmează să vină din afară și pe soldații voluntari (n.r. Danemarca este prima țară care a trimis militari în ajutor), președintele Zelenski se luptă în fiecare noapte pentru încă o zi de independență.

Potrivit ultimelor informații, coloane de tancuri pe 5 km se îndreaptă către capitala Ucrainei, iar Kievul rezistă cu greu atacurilor, dar cu sprijinul cetățenilor care au fost înarmați cu peste 25.000 de mitraliere și folosesc cocktailuri Molotov.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button