Vești

Noul acord al coaliției și propunerea de ministru al Sănătății

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat marți seară noul acord al coaliției de guvernare, în urma crizei politice izbucnite după demiterea de către premierul Florin Cîțu (PNL) a ministrului sănătății Vlad Voiculescu (USR PLUS). Aceștia au anunțat că mâine va fi propus noul ministru al Sănătății. Potrivit surselor din interiorul USR PLUS, Ioana Mihailă va fi propunerea. Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu. Ar fi al patrulea ministru de la izbucnirea pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu

Citeste si

După două zile de discuții și negocieri liderii Coaliției au reușit să ajungă la un acord. USR-PLUS a renunțat la cererea de demitere a premierului Cîțu și în schimb va desemna un nou ministru al Sănătății.

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat: „După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei. Formaţiunile politice sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii, suntem o coaliţie bazată de încredere, pe solidaritate”.

Documentul numit „Act adițional la Acordul de Guvernare din 21 decembrie 2020” stabilește că, înainte de a mai revoca un ministru, șeful guvernului va informa partidul care a propus ministrul respectiv, iar propunerea va fi dezbătută în coaliție.

Textul acordului poate fi consultat integral aici.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button