Păreri

Matematicienii fricii

De azi e gata cu încă o oră de libertate. A fost decapitată public. Așa au stabilit matematicienii fricii, care știu orele la care virusul umblă amețit pe străzi, numărul maxim de persoane de care se apropie să ceară un foc, distanța care-l face să sară-n gol șamd. Parcă-i și văd pe genialii responsabili de limitarea libertăților noastre cum l-au capturat pe nea Virusică, l-au legat, i-au băgat în ochi lampa cu UV și-apoi l-au interogat până a scuipat tot. Buni torționari. O simțim pe pielea noastră.

Citeste si

Totuși, ei au grijă de noi într-un fel special. Ne urlă reproșuri nenumărate și că n-au, n-au, n-au. Acum n-au locuri la ATI, de parcă ar fi trebuit cetățeanul să-și cumpere pe persoană fizică. Aici au omis să calculeze cu talentul lor colosal, pentru că sănătatea e sacul fără fund din care poți fura fără grijă. Așa cum se încurcă de fiecare dată când vine vorba de popor. Slavă Domnului că nu uită și nu se încurcă atunci când treburile cosmice au legătură cu funcțiile și banii lor. Altfel ce ne-am fi făcut fără acești șoptitori de otravă-n urechi, fără dibacele lor mâini în a ne da palme și a-și băga în buzunare/conturi/sarsanale, fără calculele lor exacte în a ne panica și fără dojenile cuminți în care ne fac proști c-am murit?

Matematicienii fricii au omis ceva important: au ajuns acolo politic, nu pentru că sunt zvârliți cu praștia de Dumnezeu printre muritori pentru a ne salva. Nu-s zei, nu-s îngeri și nici binefăcătorii planetei. Au dat greș de fiecare dată când a venit vorba de popor. Dar chiar de fiecare dată. Desigur, au dat și vina pe popor, că ei n-au cum să greșească. Uneori, naiv fiind, sper ca poporul să nu mai întoarcă celălalt obraz.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button