Vești

“Martie negru” și opinia primarului privind conflictul interetnic

Conflictul interetnic din 19-21 martie 1990 a rămas ca o pată pe istoria orașului Târgu Mureș, după ce sute de oameni au fost brutalizați și cinci persoane și-au pierdut viața. Ca un remember, primarul Soós Zoltán a avut astăzi o reacție publică față de evenimentele de atunci.
“Martie negru” al anului 1990 a fost, probabil, cel mai întunecat eveniment din istoria postdecembristă a Târgu Mureșului. Atunci, unor revendicări care ar fi trebuit să fie rezolvate în mod pașnic și democratic, li s-a răspuns cu ură și violență. Manifestările au degenerat de ambele părți. Evenimentele au dus la o polarizare vizibilă a societății, în anii ce au venit. Acest tip de mentalitate a atras după sine administrații păguboase, care au transformat orașul într-unul prăfuit, înapoiat și mai ales, ocolit de investitori. Ura și dezbinarea le-au furat copiilor noștri șansa de a avea aici o viață mai bună!
O dată cu asumarea candidaturii și ulterior a funcției de primar al municipiului Târgu Mureș am spus că această stare de lucruri trebuie să înceteze. Comunitatea a demonstrat, prin votul dat în 27 septembrie 2020, că a sosit momentul vindecării, că acest oraș s-a eliberat de sintagma grea a etnicismului. Trebuie să începem să (re)construim. În primul rând, încrederea. Pentru că doar așa vom avea șanse unei vieți mai bune ACASĂ.
                                                                                                      Soós Zoltán

Citeste si

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button