8.9 C
Târgu Mureş

“Martie negru” și opinia primarului privind conflictul interetnic

De citit

Mai multe

Conflictul interetnic din 19-21 martie 1990 a rămas ca o pată pe istoria orașului Târgu Mureș, după ce sute de oameni au fost brutalizați și cinci persoane și-au pierdut viața. Ca un remember, primarul Soós Zoltán a avut astăzi o reacție publică față de evenimentele de atunci.
“Martie negru” al anului 1990 a fost, probabil, cel mai întunecat eveniment din istoria postdecembristă a Târgu Mureșului. Atunci, unor revendicări care ar fi trebuit să fie rezolvate în mod pașnic și democratic, li s-a răspuns cu ură și violență. Manifestările au degenerat de ambele părți. Evenimentele au dus la o polarizare vizibilă a societății, în anii ce au venit. Acest tip de mentalitate a atras după sine administrații păguboase, care au transformat orașul într-unul prăfuit, înapoiat și mai ales, ocolit de investitori. Ura și dezbinarea le-au furat copiilor noștri șansa de a avea aici o viață mai bună!
O dată cu asumarea candidaturii și ulterior a funcției de primar al municipiului Târgu Mureș am spus că această stare de lucruri trebuie să înceteze. Comunitatea a demonstrat, prin votul dat în 27 septembrie 2020, că a sosit momentul vindecării, că acest oraș s-a eliberat de sintagma grea a etnicismului. Trebuie să începem să (re)construim. În primul rând, încrederea. Pentru că doar așa vom avea șanse unei vieți mai bune ACASĂ.
                                                                                                      Soós Zoltán
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole