back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
Prim-planMaraton teatral de Ziua Culturii Naționale (live)

Maraton teatral de Ziua Culturii Naționale (live)

Data:

La Teatrul Național din Târgu Mureș are loc un maraton cultural spectaculos: 24 de ore nonstop live, șapte scriitori importanți pentru istoria dramaturgiei românești – șapte texte lecturate – întreaga trupă de actori ai Teatrului Național Târgu Mureș – Compania Liviu Rebreanu, studenți la actorie, regie, teatrologie a Universității de Arte Târgu Mureș, specialiști în domeniul teatrologiei, istorici și critici de teatru cu intervenții filmate.

Coordonatoarea proiectului Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural, Diana Sârbu (secretar PR –Compania Liviu Rebreanu a teatrului Național Târgu-Mureș) a vorbit într-un interviu despre evenimentul care are loc de Ziua Culturii Naționale, la 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Transmisiunea a început în această noapte de la 00.00 și se va termina tot la miezul nopții.

De Ziua Culturii Naționale, Teatrul Național Târgu-Mureș găzduiește un eveniment inedit atât prin formă cât și prin amploarea lui. Despre ce este vorba?

Într-adevăr, ne-am gândit ca în acest an să marcăm Ziua Culturii Naționale printr-un șir de activități cu specific teatral, dar nu numai. Având experiența proiectului RO Drama, (inițiat și coordonat de regizorul Adi Iclenzan), proiect prin care Compania Liviu Rebreanu a Teatrul Național Târgu-Mureș a realizat deja anul trecut trei spectacole lectură pe texte din dramaturgia românească, în regim de streaming live, ne-am gândit că ar fi extrem de potrivit ca în ziua de 15 ianuarie să realizăm un maraton de spectacole lectură, 24 de ore. În acest interval vor fi susținute live nu mai puțin de 7 spectacole de acest gen.

Care sunt titlurile incluse în acest maraton și cine sunt cei care vor fi prezenți 24 de ore live streaming în acest tur de forță teatral online?

În cadrul acestui program sunt incluse textele „Răzvan și Vidra” de Bogdan Petriceicu Hașdeu, „O noapte furtunoasă”, „Năpasta” texte aparținând lui Ion Luca Caragiale. De asemenea, avem scrierile istorice – Alexandru Davila cu „Vlaicu Vodă”, Barbu Ștefănescu Delavrancea cu „Apus de soare”, trecem prin Mihai Sorbu  „Patima roșie” și ne oprim la Camil Petrescu –  „Jocul Ielelor”. În acest program sunt implicați majoritatea actorilor Companiei Liviu Rebreanu, împreună cu studenții de la actorie a Universității de Artă Târgu Mureș.

Continuarea interviului aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...