back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planMara Togănel a demisionat din funcția de prefect

Mara Togănel a demisionat din funcția de prefect

Data:

Amenințată cu demiterea de către premierul Ciolacu acum cinci zile, care n-a emis însă ordinul de revocare din funcție, Mara Togănel a decis să demisioneze din funcția de prefect de Mureș. Motivele au fost publicate pe pagina de Facebook a instituției, unde a anunțat plecarea sa.

”Dragi mureșeni,
Este indiscutabil că situația de la azilul din Bărdești este una inumană, tragică, pe care o condamn cu toată fermitatea, drept pentru care susțin că cei vinovați trebuie să plătească.
Având în vedere contextul generat de aceste întâmplări cumplite, am luat decizia de a-mi depune mandatul de prefect al județului Mureș.
Deși, consider că am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a gestiona uman și legal această situație, îi rog pe mureșeni să vadă în gestul meu același comportament pe care l-am arătat în ultimii 3 ani și jumătate, bazat pe încredere, corectitudine și demnitate.
Trebuie făcută însă precizarea că persoanele vulnerabile au fost victimele unei rețele clandestină și infracțională care ducea oameni în locații din întreaga țară.
Din păcate, nu a putut nimeni anticipa acțiunile acestor grupări infracționale care operează atât la nivel local, cât și național, renunțând la orice urmă de umanitate și empatie. Sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului pentru care am certitudinea, în egală măsură cu toți cei care cunosc cazul, că cei vinovați vor răspunde penal și astfel de tragedii să nu se mai repete.
Nu sunt greșeli care să-mi fi fost imputate, din punct de vedere profesional sau procedural. Dimpotrivă, am luat măsuri rapide și am dispus o serie de acțiuni încă de când a apărut cazul azilului din Voluntari.
Există în desfășurare anchete penale, care vor demonstra cine sunt responsabilii. Știu, totodată, că echipa Instituției Prefectului a luat măsurile corecte și la timp, lucru pentru care le mulțumesc.
Apreciez activitatea organizațiilor non-guvernamentale implicate și vreau să le mulțumesc pentru modul lor de acțiune, care a salvat vieți.
Acest mandat a reprezentat pentru mine și pentru Partidul Național Liberal, cea mai onorantă funcție în slujba mureșenilor. În schimbul încrederii oamenilor, am oferit priceperea mea în perioade extrem de dificile: pandemia Covid-19, revenirea la o viață normală prin campania de vaccinare, incidentul de la Azomureș, criza refugiațiilor ucraineni și multe situații de urgență.
Am sprijinit mereu proiectele mari de dezvoltare a județului nostru: proiectele de infrastructură, proiectele din domeniul sănătății, alimentarea cu apă a zonei de câmpie, lupta antidrog din județul Mureș și proiectele sociale.
Le mulțumesc mureșenilor pentru fiecare moment în care i-am simțit aproape și vă spun sincer că aceste momente nu au fost deloc puține. Am mizat întotdeauna pe un parteneriat corect și sincer, am condus în spiritul legii, dar și al omeniei.
Un capitol se încheie astăzi, însă munca pentru binele județului Mureș nu se oprește aici. Mă voi implica în orice proiect care va aduce dezvoltare și bunăstare pentru mureșeni. Voi susține și mă voi implica cu toate puterile în proiectele colegilor mei liberali”.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...