PăreriPrim-plan

Magnetul și primarii maghiari

Pe un frigider din Miercurea Ciuc sunt lipite simbolurile României, în orașul unde românii sunt minoritari, cu un procent de circa 16%. Primarul Attila Korodi sărbătorește cu mândrie nașterea fiicei lui, dar nu suflă o vorbă de Ziua Națională, cu toate că în oraș a fost un eveniment organizat de Prefectura Harghita. Circa 2000 de persoane au participat. Primarul Antal Arpad de la Sfântu Gheorghe (care nici el nu urează nimic statului unde trăiește) bagă bățul prin gard că nu ne-am fi respectat proclamația de la Alba Iulia din 1918. În alte localități tronează steagul secuiesc, iar minoritarii români fac petreceri în spatele gardului.

În jurul orei 15.00, primarul Zoltan Soos din Târgu Mureș a postat poze cu el și o urare de bun simț legat de evenimentul din centrul orașului. Cu toate că-i critic derapajele, lipsa talentului administrativ și transparența minimă, acum laud participarea și implicarea de azi. Așa arată normalitatea. Sigur, Mureșul nu e dominat de maghiari ca în Covasna și Harghita, iar numărul mare de români nu prea îți permite să-i jignești sau să-i ignori în momentele importante pentru popor.

Din colțul meu albastru, le urez tuturor cetățenilor români la mulți ani buni! Sper ca aparenta vrajbă să dispară cât mai repede, iar toți să punem umărul la a construi, nu la a dărâma. Avem o țară prea frumoasă să ne batem joc de ea. La mulți ani, România!

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

  1. Si? Ce vreti sa ziceti cu postarea asta? Ciolacu era in Dubai.

    PS Publicatia asta de unde primeste finatari? Mai specific, cine va plateste Tibreu Lovin (mare atlet al transparentei administrativ locale)?

    1. Știi, dacă întrebai la o instituție publică, respectiva avea obligația să-ți răspundă în 30 de zile. Eu sunt privat și nu trebuie. Dacă insiști însă de parcă ar conta, atunci află că nimeni. O țin din banii mei. Așadar, chiar nu trebuie să dau socoteală cuiva. Nici în orașul ăsta, așa cum am făcut peste tot. Liniștit? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button