back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
21.4 C
Târgu Mureș
spot_img
VeștiJustiție. Încă un refuz pentru steagul secuiesc pe Primăria Sfântu Gheorghe

Justiție. Încă un refuz pentru steagul secuiesc pe Primăria Sfântu Gheorghe

Data:

De mai bine de un deceniu, autoritățile locale din Sfântu Gheorghe încearcă să impună steagul secuiesc ca drapel oficial al reședinței județului Covasna. În 29 iunie 2021, Guvernul României chiar a emis o hotărâre prin care aprobă acest model ca steag oficial al orașului. Curtea de Apel Brașov a anulat HG, după ce a fost atacată în instanță de Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, care arată că steagul este reprezentativ pentru comunitatea maghiară, dar nu și pentru cei 25% dintre români. Soluția judecătorilor nu este definitivă.

Din hotărârea Curții de Apel Brașov

 • Respinge excepţia lipsei capacităţii de folosinţă a reclamantului Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, invocată de pârâţii Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe.
 • Respinge excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant a preşedintelui Teodor Dobrean pentru reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, invocată de pârâţii Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe.
 • Admite excepţia inadmisibilităţii cererii completatoare de anulare a HG nr. 510/2007, invocată de pârâţii Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe, pentru lipsa plângerii prealabile.
 • Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii, invocată de către pârâtul Guvernul României, pentru nesesizarea CNCD.
 • Respinge excepţia lipsei de obiect a acţiunii, a lipsei de interes, a lipsei calităţii procesuale active a reclamantului şi a lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Sfântu Gheorghe, invocate de pârâţii Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe.
 • Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, invocată din oficiu. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată şi precizată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, str. Miko Imre, nr. 2, jud, Covasna în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României, cu sediul în Bucureşti, Piaţa Victoriei, nr. 1 şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, jud. Covasna.
 • Admite cererea de intervenţie în interes propriu formulată de către intervenienta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), cu sediul în ….
 • Anulează HG nr. 711/2021 privind aprobarea modelului steagului municipiului Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.
 • Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă.
 • Respinge cererea completatoare formulată de reclamantul Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Sfântu Gheorghe, având ca obiect anularea HG nr. 510/2007, ca inadmisibilă.
 • Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Braşov, sub sancțiunea nulității. Pronunţată în condiţiile art. 396 alin. (2) Cod de procedură civilă astăzi, 20.04.2022”.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...