PăreriVești

Jurnalist contra curentului: Scrisoare către fiica mea

Probabil cel mai bun editorial pe această temă

Într-o presă sufocată cu subiecte despre pandemie, un editorialist de excepție a venit cu o idee contra curentului. Și este probabil cel mai bun editorial nu doar din acest an, ci din ultimii doi din ziarul Libertatea: ”Să nu faci prostia să mă torni la presă că aș fi conspiraționist! Învățăturile unui tată pentru fiica lui”.

”Credința în Dumnezeu, credința în familie și în țară. Astea trei valori au fost și vor rămâne fundamentale în lume, în ciuda ideologiilor, activiștilor și propagandiștilor care se vântură în presă, scrie publicistul Petre Barbu. Un mesaj adresat fiicei sale după lectura unui articol referitor la adolescenții care vor să se vaccineze și-i toarnă în public pe părinții conspiraționiști.

(…) Mi-a amintit de adolescenții americani care îi demascau, anul trecut, pe părinții lor pe Tik Tok pentru că sunt rasiști. De unde știu toate astea? Pentru că am citit. Cărți. Tu și generația ta nu citiți, pentru că școala voastră nu vă dă nicio motivație, dar asta este o altă problemă! Mai mult, mi-am amintit (ce jalnică amintire!) de declarația lui Cosmin Prelipceanu: „Să-i scăpăm pe copii de părinții ăștia!” Și-acum, iată, vine și acest articol cu bieții adolescenți care vor să se vaccineze, dar nu-i lasă părinții conspiraționiști! Propaganda se repetă sub altă formă? Mă tem că se repetă, ție nu-ți pasă, dar mie îmi pasă, sunt tatăl tău.

Bag cănile în chiuvetă și încep să le frec cu buretele. Ține minte ce-ți spun: nu sunt un tată conspiraționist, nici toxic, cum încercă să vă bage în cap tot felul de „specialiști”, nici dictator și nici bătut în cap! Dacă tu vrei să te vaccinezi, ca să colinzi mall-urile cu colegii tăi, să tragi mâța de coadă prin cafenele și să te distrezi la concerte, ține minte, discutăm aici, în familie, cu mine și cu maică-ta, dar decizia de vaccinare am s-o iau eu, tatăl tău, și cu maică-ta, mama ta!  Pentru că noi suntem părinții tăi și n-o să ne spună nouă ce să facem cu tine niciun articol de ziar, niciun psihoterapeut, nicio ideologiei, nimeni! Nu suntem o sectă, nu suntem perfecți (avem păcate), nu le știm pe toate, dar suntem părinții tăi!”, a scris Barbu, iar continuarea o găsiți AICI.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button