16 C
Târgu Mureş

Ipocrizia lui Soós

De citit

Mai multe

Zilele trecute, Soós Zoltán a postat un text simpatic pentru cei care nu-l cunosc, dar care denotă lașitate, din punctul meu de vedere.

Sunt convins că pilonii democrației creștine sunt: demnitatea umană, familia tradițională, libertatea ca valoare absolută. Aceste valori le cunoaștem bine şi la Târgu Mureș. Astăzi, la 30 de ani de la înființarea RMKDM (Mișcarea Creștin-Democrată Maghiară din România), am sărbătorit in virtutea acestor valori fundamentale. Vă mulțumesc pentru invitație!

Când ai fost membru UDMR, ești etnic maghiar și partidul te-a susținut în două campanii electorale, probabil și să rămâi director mulți ani la muzeul județean, plus ai în echipă cele mai multe persoane din același aluat, acum nu e vorba de o invitație oarecare. E absolut normal să recunoști că ai revenit acasă din punct de vedere politic. Ne-am lămurit cu independența (n.r. au spus cei din fruntea partidului că a fost o strategie electorală). Am putea lăsa ipocrizia deoparte, pentru că populația municipiului Târgu Mureș nu-i formată doar din copii creduli. Și s-a terminat campania. Putem reveni liniștiți la treabă și să fim sinceri.

PS Pun pariu în avans că primarul va anunța că s-a înscris în UDMR, înainte de alegerile locale sau chiar mai devreme. Și e firesc să-ți asumi identitatea. Până la urmă nu contează partidul, ci omul. Un primar gospodar va fi votat indiferent de unde provine ca etnie și religie. Cel puțin așa văd eu lucrurile.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole