Păreri

Ipocrizia lui Soós

Zilele trecute, Soós Zoltán a postat un text simpatic pentru cei care nu-l cunosc, dar care denotă lașitate, din punctul meu de vedere.

Citeste si

Sunt convins că pilonii democrației creștine sunt: demnitatea umană, familia tradițională, libertatea ca valoare absolută. Aceste valori le cunoaștem bine şi la Târgu Mureș. Astăzi, la 30 de ani de la înființarea RMKDM (Mișcarea Creștin-Democrată Maghiară din România), am sărbătorit in virtutea acestor valori fundamentale. Vă mulțumesc pentru invitație!

Când ai fost membru UDMR, ești etnic maghiar și partidul te-a susținut în două campanii electorale, probabil și să rămâi director mulți ani la muzeul județean, plus ai în echipă cele mai multe persoane din același aluat, acum nu e vorba de o invitație oarecare. E absolut normal să recunoști că ai revenit acasă din punct de vedere politic. Ne-am lămurit cu independența (n.r. au spus cei din fruntea partidului că a fost o strategie electorală). Am putea lăsa ipocrizia deoparte, pentru că populația municipiului Târgu Mureș nu-i formată doar din copii creduli. Și s-a terminat campania. Putem reveni liniștiți la treabă și să fim sinceri.

PS Pun pariu în avans că primarul va anunța că s-a înscris în UDMR, înainte de alegerile locale sau chiar mai devreme. Și e firesc să-ți asumi identitatea. Până la urmă nu contează partidul, ci omul. Un primar gospodar va fi votat indiferent de unde provine ca etnie și religie. Cel puțin așa văd eu lucrurile.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button