Păreri

Guvernul plagiator și măsurile restrictive

Onor stimabilul nostru guvern nu este în stare să comită o hotărâre fără a plagia state din Europa, că nu are minte pentru ceva original. O face însă prost. Nu se inspiră din măsurile germane sau englezești, care nu te forțează să mergi pe stradă cu masca, ca un tâmpit, mai ales când ești singur, ci doar în spațiile închise. Guvernul Cîțu nu se poate uita spre Australia sau alte state care au rezolvat problema. Nu bate până acolo. Vedere slabă, minte și mai.

Citeste si

Oricum, n-am pretenții de la păpuși stricate, cum e acest Cîț. Nu, n-am uitat de u. Și vă zic că totuși guvernul bolând e unul blând. De ce zic că e blând? Dacă aș fi fost premier, anul trecut închideam țara o lună. Funcționau doar instituțiile și firmele vitale, în țară nu erai primit fără test PCR, avioanele zburau doar pentru cazuri umanitare, de ieșit din casă puteai doar în parcuri, că alimentara avea un program strict șamd. După o lună. scapăm de nebunie și puteam reveni la viață. Doar că la fel: intrarea în țară rămânea obligatorie pe baza testului negativ până OMS declara pandemia kaput.

E târziu acum? Poate nu, dacă ne mișcăm repede. Doar că nu e interesul guvernelor pandemiei să termine repede. Mai sunt treburi de făcut: de terorizat un popor, de achiziționat niște scule cu parandărăt și de făcut niscaiva parale din alte învârteli. Altfel este ilogic să sari un an cu picioarele pe burta economiei însărcinate și să speri că va naște pui vii. Mai mult, nici sănătatea nu o ajuți când restricționezi circulația în vremea caldă, iar oamenii ar putea face sport sau măcar mișcare. Bine că am stat pe întuneric toată iarna, iar acum nu mai avem voie. Fix când ziua se mărește. Cred că măsurile trebuie să fie dure, dar o singură dată. Altfel o mai lălăim niște ani.

Ce riscă guvernul prin măsurile restrictive care vor fi aplicate de azi? O revoltă în care lumea va ieși pe străzi și va protesta. Un singur oraș poate dovedi toată armata, jandarmeria și poliția dacă își pune mintea. E periculos să te joci cu chibritul lângă butelia de gaz lăsată deschisă. În locul acestui guvern absolut jalnic, eu aș fi prudent. Dacă ești o maimuță de pluș, nu-i dai pumni în stomac unei gorile înfometate. Și a început atacul la stomacul poporului prin închiderea magazinelor prea devreme și prin sugrumarea îndelungată a economiei. A mai făcut unul greșeala asta și a fost împușcat la zid. Mno, doar zic, că pragul de sus e tot mai jos.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button