DezvăluiriPrim-plan

Ex-primarul Florea revine la medicină într-un mod curios

După ce a păstorit Târgu Mureș 20 de ani, Dorin Florea se întoarce la meseria de bază, potrivit propriei declarații: cea de medic. Nu spune unde și cum a reușit performanța. Potrivit regulamentului, el trebuie să indeplinească patru condiții, iar ultima nu-l ajută, pentru a primi certificatul de membru în Colegiul Medicilor. Le cităm:

1. deţin un titlu oficial de calificare în medicină, așa cum este definit la art. 377 alin. (3) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
2. nu se găsesc în vreunul dintre cazurile de nedemnitate sau de incompatibilitate prevăzute de lege la art. 388 și art.389;
3. sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei de medic;
4. nu au întrerupt exercitarea profesiei pe o perioadă mai mare de 5 ani sau au obţinut diploma de licenţă în ultimii 5 ani.

Am încercat să aflăm cum de s-a uitat că 24 de ani n-a profesat, fiind ocupat primăria și prefectura, dar încă nu avem răspunsul de la președintele Colegiului Medicilor Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu. Vom reveni când vom afla. Încadrarea sa fără concurs rămâne sub o umbră de mister, dar e posibilă dacă e un contract temporar, pentru că în pandemie nu se mai dau examene, mai ales dacă angajatul lucrează cu cei care au Covid-19. MsNews a scris pe surse că ar fi angajat la Clinica Chirurgie II a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Mureș, condusă din septembrie 2019 de prof. dr. Radu Mircea Neagoe (medic primar de Chirugie vasculară).

Până la confirmarea oficială, puteți citi declarația publică a lui Florea.

Aș vrea să le răspund celor care sunt interesați și curioși ce fac în această perioadă. Sunt bine, sănătos. M-am întors la clinică, la clinica de chirurgie. După cum știți, sunt medic primar chirurg, cu două specialități, chirurgie generală și chirurgie vasculară. Mi-am revăzut colegii de unde am plecat. Ca întotdeauna, am petrecut cu ei momente extraordinare, chirurgii rămânând aceiași oameni deosebiți. În momentul în care am hotărât să nu mai candidez la Primărie, am spus-o foarte clar că mă voi întoarce la meseria mea, care îmi este atât de dragă și acolo voi fi tot lângă oameni”, a afirmat fostul edil. Desigur, domnul Florea a uitat că nu asta a fost prima opțiune, ci cea de președinte al Consiliului Județean Mureș, unde a candidat fără șanse.

Foto: Imagine din campania electorală de pe pagina de Facebook a lui Florea

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button