Vești

Eveniment internațional în cardiologie la Târgu Mureș

CardioNet a ajuns la a XXI-a ediție

În perioada 9-11 decembrie are loc a XXI-a ediție a Conferinței Naționale cu Participare Internațională CardioNET.

Cardiologia modernă în managementul pacientului cardiovascular este tema manifestării, care are o abordare interdisciplinară și se adresează specialiștilor din domeniul medical precum și studenților UMFST Târgu Mureș, oferindu-le acestora posibilitatea de a fi la curent cu ultimele tendințe în tratamentul bolilor cardiovasculare.

Citeste si

Congresul CardioNET este un congres tradițional al comunității medicale din regiunea noastră, cu largă participare internațională, care la ultimele ediții a fost organizat ca joint meeting al Societății Române de Cardiologie și al Societății Maghiare de Cardiologie, devenind o punte pentru comunitățile medicale din cele două țări vecine. Anul acesta, congresul CardioNET ajunge la cea de-a 21 ediție, fiind organizat în cadrul Zilelor UMFST Târgu Mureș, de către Asociația Transilvană de Terapie Transvasculară și Transplant Kardiomed (ATTETT), în parteneriat cu Fundația Cardiolider, Clinica de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș și Centrul Medical Cardio Med”a transmis prof.dr. Benedek Imre, Președintele comitetului de organizare.

Experți recunoscuți în domeniu vor prezenta cele mai recente recomandări privind managementul pacientului cardiovascular, progresele majore făcute de tehnologia medicală și particularitățile managementului pacientului cardiovascular în perioada pandemiei COVID.

Speakerii congresului vin din centrele universitare medicale din Paris, Oxford, Ierusalim, Rotterdam, Budapesta, București, Brașov, Timișoara, Iași și Târgu Mureș  în cadrul Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș.

Anul acesta, congresul CardioNET va fi organizat în condiții adaptate specificului perioadei de pandemie, în sistem hibrid. Prezentările științifice vor fi efectuate în fața unui public restrâns, format doar din persoane vaccinate anti-COVID, lucrările fiind transmise online, pentru a asigura accesul comunității medicale la vizualizarea acestor prezentări.

Lucrările cu prezență fizică se vor desfășura în Sala de conferințe a Centrului de Evenimente de la Castelul Teleki din Dumbrăvioara, în perioada 9-10 decembrie, fiind precedate de o serie de cursuri pre-congres și însoțite de simpozioane pe tema prevenției cardiovasculare și a terapiilor inovative în cardiologie.

Deschiderea Oficială a Conferinței Naționale CardioNET, va avea loc joi, 9 decembrie, ora 9:00, în sala festivă a Centrului Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara, fiind transmisă în direct pe mai multe canale media, din studioul amenajat în locația gazdă a evenimentului.

Cu ocazia deschiderii oficiale va avea loc și lansarea proiectului de cercetare eCardio, primul proiect de transfer tehnologic din domeniul imagisticii cardiovasculare din România, finanțat prin fonduri europene și câștigat de echipa Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în colaborare cu Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală Cardiomed”a declarat prof. dr. Theodora Benedek, membru în comitetul științific.

Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor cu 19 credite EMC. Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Abbot, Novartis, AstraZeneca, Sanofi Genzyme, Ewopharma, Sante si Viforpharma.

Sursa: Mureș.ro

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button