Vești

Elefanții și organigrama au încăput împreună în conferința de presă

Înainte să povestească despre elefanți, Kopacz András, directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, a ținut o conferință de presă joi într-o clădire a instituției nedeschisă publicului, care poartă numele „Pavilionul Verde”. După cum a menționat, clădirea este neutilizată din lipsă de personal, chiar dacă a fost  terminată de mult timp. El a adăugat că structura actuală nu este favorabilă Grădinii Zoologice.

Citeste si

Nu există posturi suficiente și adecvate, iar instituția lucrează preponderent cu zilieri. Dezavantajul este că anumite sarcini rămân neterminate, sau trebuie să se ocupe el personal. Directorul adjunct a vorbit pe scurt despre beneficiile noii organigrame, care prevede că Grădina Zoologică se va administra împreună cu Platoul Cornești, dar nu a oferit detalii, întrucât  structura organizatorică deocamdată este în consultare publică.

Kopacz a vorbit în special despre cei doi elefanți ai instituției, Tania și Hella. Tania s-a născut în anul 1974, iar Hella în 1967, dacă calculăm bine, atunci putem vedea că Tania are 47 de ani, în timp ce Hella are 54 de ani. Ambii au supraviețuit mult mai mult decât vârsta medie a elefanților crescuți în captivitate, care este de 42 de ani. Putem fi mândri de ei, sunt unici și, dacă îmi permiteți să spun așa, pot fi considerați cazuri istorice la Târgu Mureș. În ceea ce privește numărul vizitatorilor în timp de pandemie, directorul adjunct a specificat că acesta a scăzut față de anul trecut, s-au vândut cu șaptezeci de mii de bilete mai puțin. Aceasta se datorează faptului că instituția a fost închisă timp de două luni și jumătate. De la redeschidere, numărul de vizitatori este similar celui de anul trecut. a mai afirmat directorul adjunct.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button