Vești

Dolarul crește în continuare peste 5 lei

Dolarul american va începe săptămâna la nivelul maxim istoric de 5 lei si 6 bani, după ce s-a apreciat constant, în ultima vreme. Dolarul a depăşit, de altfel şi valoarea monedei unice europene, iar situaţia geopolitică generată de războiul din Ucraina este doar una dintre cauze, după cum a explicat, la Radio Romania Actualităţi, analistul economic Sorin Pâslaru:

Sorin Pâslaru: Uniunea Europeană nu are același curaj în zona euro ca și Statele Unite să atace inflația, pentru că se teme mai mult de recesiune. Americanii, ca întotdeauna, sunt mai dinamici, deci ei imediat ce au o situație, acționează, cum s-a întâmplat și în criza precedentă, au venit cu așa-numita relaxare cantitativă, în care au aruncat mii de miliarde pe piață pentru a restabili încrederea. Acum, din cauza inflației, se discută chiar cu prețul recesiunii.

Reporter: Iohann Pohrib – Deci America-și asumă acest risc.
Sorin Pâslaru: Da, își asumă acest risc al recesiunii, se consideră că fără creșterea șomajului – am văzut chiar opinii, dublarea șomajului, nu se va putea opri inflația și automat investitorii se duc către America. Nu mai spunem de situația geopolitică, euro și dolarul au crescut acum și ca urmare a ce se întâmplă în Federația Rusă.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button