DezvăluiriPrim-plan

DNA verifică angajarea consilierilor primarului Soos

EXCLUSIV. Într-un comunicat de presă, Primăria Târgu Mureș a transmis: ”În cursul acestei dimineți mai mulți reprezentanți din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș efectuează controale la Primăria Târgu Mureș. Menționăm că sunt puse la dispoziție documentele solicitate, manifestând cooperare și transparență în vederea verificărilor care se impun”.

Citeste si

Formată din peste 12 persoane, echipa DNA a descins la sediul municipalității pentru a verifica angajările consilierilor. Mai exact, nu numirea lor pe funcții, ci delegarea pe alte posturi din instituție fără concurs, așa cum prevede legea. Pe de altă parte, este cercetată și angajarea unor medici la cabinetele școlare.

Cine sunt consilierii vizați?

Cristina PruteanuVizată de ancheta DNA (cu toate că unele surse susțin că nu), Cristina Pruteanu a fost primul consilier numit de primarul Zoltan Soos, pe 5 noiembrie 2020, așa cum a publicat în exclusivitate Ceasul Cetății, care i-a aruncat mănușa pentru un interviu. Interviu care n-a avut loc niciodată. Pentru că sursele noastre ne-au confirmat că lucrează pentru SPUM la cetatea medievală, am încercat și acum să obținem un punct de vedere, dar răspunsul nu a venit până la publicarea acestui articol. Înainte de a ajunge consilier și apoi angajată prin delegare, Cristina Pruteanu a făcut parte din echipa de campanie electorală a viitorului primar, care a împărțit apoi funcțiile pentru cei care l-au susținut.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button